Antena 3 CNN High Tech Nokia cere o anchetă SUA contra Apple pentru încălcarea brevetelor

Nokia cere o anchetă SUA contra Apple pentru încălcarea brevetelor

Nokia cere o anchetă SUA contra Apple pentru încălcarea brevetelor
Sursa foto: nokia apple
30 Dec 2009   •   08:36

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, a anunţat că a cerut Comisiei de Comerţ Internaţional a SUA să deschidă o anchetă pentru o încălcare a unor patente Nokia de către Apple.

Nokia a deschis deja un proces civil contra Apple, care la rândul său a dat compania finlandeză în judecată, în cadrul unei lupte între giganţii de pe piaţa telefoanelor mobile.
Plângerea Nokia se concentrează pe şapte brevete şi acuză că "Apple încalcă patentele Nokia cu toate telefoanele sale mobile, playerele muzicale portabile şi computere. Aceste tehnologii sunt importante pentru succesul Nokia deoarece permit o utilizare mai facilă, costuri de producţie mai mici, mărimi mai mici şi durată de viaţă a bateriilor mai mare pentru produsele Nokia ," se arată în comunicat.
Managerul Nokia Paul Melin sublinia că "Nokia a fost principalul dezvoltator a multor tehnologii importante în dispozitivele electronice mici. Acţiunea este menită a proteja rezultatele acestei munci de pionierat.."
Nokia a deschis un dosar civil contra Apple în octombrie la un tribunal din Delaware. Acuză Apple de încălcarea a 10 brevete ce acoperă thnologia wireless, codarea convorbirilor, securitatea telefoanelor.
Apple a contratacat în această lună acuzând Nokia că încalcă brevetele sale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia Apple
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close