Antena 3 CNN High Tech Nokia, depăşită de Apple la numărul de smartphone-uri vândute

Nokia, depăşită de Apple la numărul de smartphone-uri vândute

Nokia, depăşită de Apple la numărul de smartphone-uri vândute
21 Iul 2011   •   19:51

Nokia nu mai este compania care vinde cele mai multe smartphone-uri din lume. Gigantul care domina piaţa în urmă cu un an a fost depăşit în al doilea trimestru din 2011 de Apple în ceea ce priveşte volumul vânzărilor, informează Associated Press.

Scăderea volumului vânzărilor este o nouă veste proastă pentru compania finlandeză, care a înregistrat o scădere de 368 de milioane de euro în timp ce pierde teren faţă de principalii concurenţi de pe piaţa telefoanelor mobile.

Apple deja avea venituri mult mai mari decât Nokia, iPhone fiind mult mai profitabil decât modelul N8 de la Nokia, depăşirea şi ca volum de vânzări pe piaţa smartphone-urilor confirmă deriva companiei din Finlanda. Mai mult, analiştii sunt de părere că rivalul din Coreea de Sud, Samsung, ar fi pregătit pentru, dacă nu a reuşit deja, trimiterea Nokia pe locul 3 în această ierarhie.

Nokia a livrat 88,5 milioane de dispozitive mobile din aprilie până în iunie 2011, o scădere de la 111 milioane, din aceeaşi perioadă de anul precedent şi de la 108,5 milioane în primul trimestru al anului.

În ceea ce priveşte vânzarea de smartphone, Nokia a vândut 16,7 milioane, spre deosebire de cele peste 20 de milioane vândute de Apple în aceeaşi perioadă.

×
Subiecte în articol: Nokia Apple iphone
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close