Antena 3 CNN High Tech Nokia Kinetic - un gadget care se îndoaie, cu display OLED

Nokia Kinetic - un gadget care se îndoaie, cu display OLED

Nokia Kinetic - un gadget care se îndoaie, cu display OLED
27 Oct 2011   •   21:21

 La evenimentul Nokia World din Londra, standul Nokia Future Lounge, producătorul finlandez a prezentat prototipul unui dispozitiv inteligent cu care se interacţionează prin îndoire şi răsucire – încercând să arate ce este posibil să se întâmple în viitor cu gadget-urile inteligente. Asta cu toate că îndoirea unui smartphone, spre exemplu, nu este chiar cea mai uşoară şi practică metodă de a lucra cu el. Totuşi, e o tehnologie interesantă care şi-ar putea găsi aplicaţii în unele domenii.

Este poreclit Nokia Kinetic, are unul dintre primele display-uri flexibile funcţionale OLED care poate fi îndoit şi răsucit, şi nu va putea fi cumpărat prea curând, oricât de mult şi l-ar dori cineva, pentru că deocamdată este doar un prototip.

Pentru a interacţiona cu aparatul, trebuie ţinut cu două mâini şi flexat în totalitate, inclusiv ecranul. Toate operaţiunile, de la vizualizarea fotografiilor, până la zoomul acestora, meniu sau player-ul muzical, sunt efectuate prin flexarea gadget-ului. Iată o demonstraţie în imaginile de mai jos:

 


×
Subiecte în articol: Nokia
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close