Antena 3 CNN High Tech Nokia lansează patru modele de telefoane mobile ieftine şi un încărcător pentru bicicletă (FOTO)

Nokia lansează patru modele de telefoane mobile ieftine şi un încărcător pentru bicicletă (FOTO)

Nokia lansează patru modele de telefoane mobile ieftine şi un încărcător pentru bicicletă (FOTO)
Sursa foto: Nokia
03 Iun 2010   •   12:22

Nokia intenţioanează să lanseze patru telefoane ieftine, cu preţuri cuprinse între 30 şi 45 de euro, în încercarea de a-şi consolida poziţia pe pieţele emergente. Compania finlandeză a prezentat astăzi şi primul său încărcător pentru bicicletă, informează Reuters.

Cele patru telefoane urmează să fie lansate în al doilea semestru al acestui an. Preţurile aparatelor vor fi cuprinse între 30 şi 45 de euro, iar două dintre ele vor permite utilizarea a două cartele SIM diferite.

Încărcătorul pentru bicicletă va fi lansat pe piaţă la sfârşitul acestui an şi va avea un preţ de aproximativ 15 euro. Aparatul va fi alimentat de un dinam montat pe bicicletă, fiind destinat în special persoanelor cu acces limitat la electricitate.

"Suntem convinşi că produsul va avea succes şi că zeci de milioane de astfel de produse vor fi vândute. Însă, competiţia se intensifică în condiţiile în care comercianţii chinezi ţintesc agresiv spre segmentul cu preţuri foarte scăzute?, a declarat Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight.

Compania finalndeză Nokia controlează peste 50% din vânzările de telefoane mobile din India şi Africa. În România, Nokia a deschis o fabrică în februarie 2008, la Jucu, în urma unei investiţii de 60 de milioane de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia telefon mobil
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close