Antena 3 CNN High Tech Nokia şi Microsoft prezintă noul Lumia, speranţa lor pentru a reveni pe piaţă

Nokia şi Microsoft prezintă noul Lumia, speranţa lor pentru a reveni pe piaţă

Nokia şi Microsoft prezintă noul Lumia, speranţa lor pentru a reveni pe piaţă
Sursa foto: Foto: ubergizmo.com
de N.B.    |    05 Sep 2012   •   12:28

Nokia şi Microsoft vor lansa noul produs realizat în colaborare, smartphone-ul Nokia Lumia. Acesta va fi prezentat în cadrul unui eveniment la New York, miercuri seară, şi, concomitent, la Helsinki, pentru specialiştii din industrie, relatează Reuters.

Nokia Lumia este cel mai nou produs realizat de compania finlandeză, aflată pe marginea prăpastiei, şi Microsoft Corp, cel mai mare producător de software din lume, îngrijorat că va pierde orice şansă să intre pe piaţa telefoanelor mobile.

Cele două variante, Lumia 920 şi Lumia 820 vor rula cu cea mai nouă variantă de Windows pentru telefoanele mobile şi au nevoie de un impact puternic pe piaţa smartphone. Presiunea este foarte mare.

Motorola Mobility de la Google intenţionează să lanseze propriile produse miercurea aceasta, Amazon pregăteşte lansarea Kindle Fire o zi mai târziu, Apple va lansa un nou produs, cel mai probabil, iPhone 5, pe 12 septembrie, iar Samsung a anunţat că va fi gata cu primele sale telefoane ce rulează cu Windows la începutul lunii viitoare.

Pentru Nokia, Lumia este printre ultimele şanse de a redeveni competitivă pe piaţa smartphone, unde a coborât la sub 10 procente din 2007, când deţinea peste 50 % din totalul vânzărilor la nivel global. Succesul Lumia ar putea însemna şi o "gură de aer" pentru producătorul finlandez, care a pierdut peste 3 miliarde de euro în ultimele 18 luni.

Pentru Microsoft, Lumia nu este ultima şansă pentru a deveni un jucător important în lupta, purtată în doi până acum, între Androidul lui Google şi iOS-ul de la Apple.

Samsung a anunţat că va lansa mai multe modele care vor folosi noul Windows Mobile 8, dar un succes al Lumia ar putea creşte încrederea producătorilor în sistemul de operare şi Microsoft ar putea profita de recentele probleme legale ale Androidului.

×
Subiecte în articol: lansare microsoft Nokia Android
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close