Antena 3 CNN High Tech Nokia Siemens Networks îşi vinde divizia de fibră optică, mizează pe reţelele LTE - 4G

Nokia Siemens Networks îşi vinde divizia de fibră optică, mizează pe reţelele LTE - 4G

Nokia Siemens Networks îşi vinde divizia de fibră optică, mizează pe reţelele LTE - 4G
Sursa foto: Foto: goodnewsfinland.com
de N.B.    |    03 Dec 2012   •   12:58

Producătorul telecom Nokia Siemens Networks (NSN) a anunţat, luni, că intenţionează să vândă divizia reţelelor de fibră optică va fi vândută către Marlin Equity Partners, ca parte a planurilor companiei de reducere a costurilor, informează Reuters.

Reprezentanţii NSN nu au oferit detalii financiare despre vânzare, însă au declarat că tranzacţia se va finaliza în primul trimestru al anului viitor. În urma vânzării, circa 1.900 de angajaţi, din Germania şi Portugalia, în principal, vor fi transferaţi către noua companie.

Nokia Siemens Networks se află în mijlocul unui proces de restructurare şi reducere a costurilor de producţie, care include disponibilizarea unui sfert dintre angajaţi şi vânzarea liniilor de producţie. Se estimează că până la sfârşitul anului viitor, se vor economisi peste un miliard de euro.

Colaborarea dintre Nokia şi Siemens a parazitat profiturile celor două companii multă vreme, însă a înregistrat un profit record în al treilea sfert al anului 2012 după o creştere a cererii pentru infrastructura reţelelor compatibile cu noua tehnologie LTE (4G) în Japonia şi Coreea de Sud.

NSN, concurentă cu Ericsson, Huawei şi Alcatel Lucent, a decis să renunţe la majoritatea liniilor sale de producţie, concetrându-se pe această nouă nişă, care pare mult mai profitabilă.

×
Subiecte în articol: Nokia
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close