Antena 3 CNN High Tech Pokemon GO Pokemon GO ar încălca legislația privind protecția datelor private ale utilizatorilor

Pokemon GO ar încălca legislația privind protecția datelor private ale utilizatorilor

Pokemon GO ar încălca legislația privind protecția datelor private ale utilizatorilor
24 Aug 2016   •   14:39

Pokemon Go ar putea încălca legislaţia UE privind protecţia datelor private, a avertizat miercuri un membru al Parlamentului European (PE), cerând Comisiei Europene să analizeze chestiunea, relatează DPA. 

Jocul, lansat luna trecută, presupune căutarea de Pokemoni în zona unor puncte geografice reale de jucători care folosesc o aplicaţie pentru telefonul mobil. 

Pokemon Go a devenit rapid un fenomen mondial, dublând cotaţia acţiunilor deţinătorului acestui brand, Nintendo. 

Eurodeputatul Marc Tarabella susţine însă că creatorul jocului, compania Niantic, îl foloseşte pe acesta pentru a aduna datele persoanele ale jucătorilor. 

Niantic a intrat în afaceri în cadrul Google, dar a devenit companie independentă în urmă cu un an. 

"Condiţiile de utilizare sunt pline de clauze care par abuzive pentru a crea un dezechilibru semnificativ între drepturi şi obligaţii în detrimentul jucătorului", a apreciat Tarabella într-un comunicat. 

El a menţionat că Niantic are acces la adresele de pe Google şi Facebook ale utilizatorilor, poate folosi "cookie"-uri pentru a le urmări navigaţia, poate monitoriza site-urile vizitate. De asemenea, compania are acces la locaţia jucătorului şi la adresa sa IP, precum şi la ultima pagină web deschisă. 

Pentru a juca Pokemon Go, utilizatorii trebuie să accepte o politică de confidenţialitate detaliată într-un document separat, precizează Tarabella, menţionând că jucătorul "nu îşi dă în mod real consimţământul" pentru acţiunile Niantic. 

El a precizat că va solicita oficial CE să lanseze o investigaţie în următoarele zile. 

Anterior în cursul acestei luni, Tarabella a emis avertismente similare privind aplicaţiile Tinder (pentru întâlniri), Runkeeper (pentru monitorizarea efortului fizic) şi Happn (care ajută oamenii să intre în legătură).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close