Antena 3 CNN Horoscop HOROSCOP cu Mihai Voropchievici. Zodiacul inedit al tămăduitorilor în funcție de luna nașterii - Ce mâncăm dacă suntem născuți în luna AUGUST

HOROSCOP cu Mihai Voropchievici. Zodiacul inedit al tămăduitorilor în funcție de luna nașterii - Ce mâncăm dacă suntem născuți în luna AUGUST

Numerologul Mihai Voropchievici și bioenergoterapeutul Lidia Fecioru,au prezentat, sâmbătă, la Adevăruri Ascunse zodiacul tămăduitor. Fiecărei luni a anului îi este asociată o plantă în vechiul zodiac al leacurilor.

HOROSCOP cu Mihai Voropchievici. Zodiacul inedit al tămăduitorilor în funcție de luna nașterii - Ce mâncăm dacă suntem născuți în luna AUGUST
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
14 Dec 2019   •   19:49

Luna ianuarie – porumbarul

Luna ianuarie este luna porumbelor albastre, boabe mici și acrișoare care fortifică organismul, sunt benefice durerilor de stomac. Cei născuți în luna ianurie au un organism rezistent. Cine era născut în ianuarie era rezistent ca porumbarul și avea să trăiască viață lungă. Soarta îi dădea mulți copii și puține necazuri, sănătate cu carul, dar bani cu furca. Familia era marea bogăție acestui om, pentru că banii i se strecurau printre degete.

Luna februarie – urzica

Planta lunii februarie este urzica. Este perioadă optimă pentru ceaiurile și tincturile de urzică proaspătă, recomandate pentru fortifierea organismului.  Cine născuți în luna februarie au firea iute, dar e om bun la suflet, darnic și puternic. Avea limba ascuțită și pișca rău dușmanii, dar știa să își facă prieteni printre oameni drepți și cinstiți. Se mai spunea că avea mult noroc în viață și o sănătate de fier.

Luna martie – păpădia

Luna martie este luna păpădiei. Cu gustul lor amar, erau bune de leac, dar bune și de descântat după dragostea pierdută. Fiertura de păpădie, pe cât de rea, pe atât de bună era pentru sânge și pentru fiere. Oamenii spuneau că înnoiește ficatul, că primenește sângele și scoate tot răul din corp. Cei născuți în luna păpădiilor aveau privirea amară și iute și nimeni nu li se punea de-a curmezișul. Erau harnici și aveau mâini dibace, îndeletnicindu-se cu multe meșteșuguri. Iubitori de drumuri, plecau încotro le arăta viața o cale mai bună și treceau peste orice piedică.

Luna aprilie – sunătoarea

Florile galbene de sunătoare erau prețuite în medicina populară încă din vremea dacilor. Tinctura și ceaiurile de sunătoare curățau corpul și pe dinăuntru și pe dinafară.. Este recomandată în afecțiunile digestive, echilibrează tensiunea arterială și combate agitația și stările depresive.

Cine era născut în luna aprilie era un om pașnic și cumpătat, care punea mare preț pe familie și pe avutul lui, scria zodiacul tămăduitorilor. Muncea toată viața să strângă pământuri și acareturi pentru copii, iar bucuria lui cea mai mare era să îi ajute pe cei mai nevoiași, care nu avuseseră o soartă mai norocoasă.

Luna mai – gălbenele

Florile de gălbenele se culegeau doar când dădea soarele, pe vreme bună și uscată, să aibă mai multă putere de vindecare. Se foloseau atât pentru stomac, ulcere și gastrite, cât și pentru tot felul de răni și inflamații ale pielii, pentru infecții urinare și dureri mari la menstruație. Femeile mai foloseau amestecul de gălbenele și miere pentru frumusețe, pentru o piele fină și tânără.

Cine se năștea în luna mai se spunea că era frumos și senin ca florile, dulce la vorbă și cu privirea blândă. Avea suflet darnic, dar soarta nu era la fel de generoasă cu el, pentru că îi scotea adesea în cale piedici pe care nu le putea trece. De multe ori, alegea drumul ocolit și mai puțin bătut.

Luna iunie – sânzienele

Flori magice și plante de leac, sânzienele erau așteptate cu mare nerăbdare să înflorească la mijlocul lunii iunie. Erau folosite pentru rinichi și pentru durerile stomacului, pentru infecțiile urinare și pentru reumatism, dar și pentru bolile tiroidei. 

Persoanele care se nășteau în luna iunie, când are loc solstițiul de vară și atmosfera e încărcată de magie, sunt firi alunecoase, atrăgătoare, dar pline de amăgire. Se spunea că nu poți să ai încredere în vorbele lor sau în dragostea lor. Iubeau cu patimă, însă dragostea lor era nestatornică.

Luna iulie – albăstrelele

Albăstrelele erau folosite din vechime pentru infecțiile și durerile ochilor, pentru răni și tăieturi, dar și pentru frumusețea tenului. Ceaiul de albăstrele era cunoscut pentru efectul lui calmant, ușor sedativ. Persoanele născute în iulie erau considerate norocoase și cu vino-n-coace. Cu o fire plăcută și deschisă, acestor persoane le place să glumească și să înveselească atmosfera. Pot fi prieteni de nădejde și te poți baza pe ele la greu, dar se spune că în dragoste au inima alunecoasă.

Luna august – murele

Murele sunt pline de vitamine. Femeile consumau deopotrivă fructe și decocturi din frunze de mure pentru a ameliora durerile menstruale și durerile nașterii. Dar murele sunt și un bun paznic împotriva formelor agresive de cancer.

Cine era născut în august, în luna fructelor de pădure, era o persoană deosebit de plăcută și echilibrată. Cu un trup firav și mai puțin rezistente în fața bolilor, aceste persoane sunt adesea preocupate de sănătatea lor și se îngrijesc cu atenție. Sunt și oameni curioși, cărora le place învățătura.

Luna septembrie – pelinul

Pelinul este un remediu antiparazitar Cine se năștea în septembrie se spunea că e amar la fiere ca pelinul și aprig. Sunt oameni care știu ce vor de la viață, care răzbat prin vremurile grele și nu se plâng. Dar au o constituție mai slabă, pentru că organismul lor este ușor atacat de boli și au nevoie de o viață echilibrată și sănătoasă, scria zodiacul tămăduitorilor.

Citește Și HOROSCOP cu Mihai Voropchievici. Zodiacul inedit al tămăduitorilor în funcție de luna nașterii - Ce mâncăm dacă suntem născuți în luna AUGUST

Luna octombrie – măceșul

Este cel mai vechi arbust folosit în medicina populară, răspândit pe tot cuprinsul țării. De cum se coc măceșele, sunt culese, uscate bine și zdrobite, apoi din pulberea lor se făceau diverse leacuri bune pentru sânge, pentru imunitate, pentru răceli și gripe și pentru toate bolile care se răspândesc în sezonul rece. Datorită conținutului mare de vitamine, pectine și taninuri, măceșele cresc rezistența organsimului.

Persoanele născute în octombrie sunt viguroase, sigure pe ele și au o viziune foarte sănătoasă asupra lumii. Se spunea despre ele că au o fire colțuroasă, dar nu înțeapă dacă ești om bun și drept. Sunt oameni cinstiți și nu se schimbă niciodată după cum bate vântul.

Luna noiembrie – mugurii de brad

Siropul din muguri de brad e un adevărat medicament, mai ales dacă e îndulcit ca pe timpuri cu miere. Se știa că seva din mugurii de brad întărește oasele, ajută copiii să crească înalți și viguroși și dezinfectează căile respiratorii. Era bun pentru plămânii bolnavi, pentru gripe și viroze, dar și pentru toți cei care se recuperau după o boală grea.

Cine se năștea în luna mugurilor de brad era om dintr-o bucată: viguros, curajos și luptător. Nimic nu îl surprinde în viață, e gata oricând să schimbe drumul și știe că poate ieși la liman, oricât de greu ar fi. Nu este un om atașat de familie, dar este un sprijin constant pentru toți ai lui.

Luna decembrie – cătina

Este o plantă plină de vitamine, benefică pentru sistemul imunitar. Persoanele născute în decembrie aveau o sănătate de fier și își păstrau vigoarea până la bătrânețe. Erau sortiți unei vieți excepționale și se spunea că dintre ei se ridică cei mai mulți conducători de oști. Și azi, persoanele născute în decembrie sunt norocoase și pot realiza tot ceea ce își propun în viață.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close