Antena 3 CNN International News Ce s-a întâmplat cu Anton Krasovski, prezentatorul canalului rus de propagandă RT, după ce a îndemnat la "înecarea copiilor ucraineni"

Ce s-a întâmplat cu Anton Krasovski, prezentatorul canalului rus de propagandă RT, după ce a îndemnat la "înecarea copiilor ucraineni"

Canalul de televiziune rus RT, pe care Moscova în folosește ca instrument de propagandă internațională, s-a văzut nevoit să ia o decizie în privința prezentatorului Anton Krasovski, după scandalul declanșat de afirmațiile recente acestuia.

Ce s-a întâmplat cu Anton Krasovski, prezentatorul canalului rus de propagandă RT, după ce a îndemnat la "înecarea copiilor ucraineni"
Sursa foto: Captură Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2022   •   15:55

Krasovski  (foto) a îndemnat la "înecarea copiilor ucraineni" care, în anii '80, îi descriau pe ruși drept "ocupanți".

Redactorul șef al RT, Margarita Simonian, a denunțat spusele lui Krasovski într-o postare pe Telegram, afirmând că sunt "nebunești și dezgustătoare" și a anunțat suspendarea colaborării cu prezentatorul respectiv.

"Deocamdată, opresc colaborarea noastră, deoarece nici eu, nici restul echipei RT nu ne putem permite să credem că oricare dintre noi este capabil să împărtășească astfel de idei", a precizat Simonian.

Krasovsky este un realizator a cărui emisiune este găzduită de canalul RT.

El a făcut comentariile scandaloase într-o emisiune de joia trecută, după ce scriitorul Serghei Lukianenko a spus că, într-o vizită efectuată în Ucraina în '80, copiii ucraineni de atunci i-au spus că țara lor "este ocupată de moscoviți".

Krasovski a replicat: "Acești copii ar fi trebuit să fie înecați în (râul) Tîsîna" (fragmentul următor).

În urma acestui episod, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, cerut interzicerea RT la nivel mondial, spunând că spusele lui Krasovski echivalează cu incitarea agresivă la genocid.

"Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să urmărească acest fragment. Cu asta vă întovărășiți, dacă permiteți RT să opereze în țările voastre", a spus Kuleba, care a distribuit, la rândul lui, comentariile lui Krasovski.

Realizatorul TV și-a cerut ulterior scuze pe Telegram pentru comentariile sale, spunând că "s-a lăsat dus de val".

×
Subiecte în articol: Anton Krasovski RT Margarita Simonian
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close