Antena 3 CNN International News Antony Blinken publică imagini din trenul care l-a dus la Kiev | Separatiștii publică imagini cu un sat ras de pe fața pământului, în Lugansk

Antony Blinken publică imagini din trenul care l-a dus la Kiev | Separatiștii publică imagini cu un sat ras de pe fața pământului, în Lugansk

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a publicat imagini din trenul care l-a dus la Kiev, împreună cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, pentru discuții cu președintele Volodimir Zelenski și cu alți oficiali ucraineni.

Antony Blinken publică imagini din trenul care l-a dus la Kiev | Separatiștii publică imagini cu un sat ras de pe fața pământului, în Lugansk
Sursa foto: Twitter @SecBlinken / CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   00:17

Ulterior vizitei, Austin avea să declare că SUA vor ca Rusia să fie slăbită în urma războiului din Ucraina într-o asemenea măsură, încât să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în invazia declanșată pe 24 februarie.

La rândul său, Blinken a scris pe contul său de Twitter, în completarea fotografiilor postate:

"Am văzut oameni pe străzi și dovezi clare că bătălia pentru Kiev a fost câștigată. Dar știm că acest lucru este în contrast puternic cu situația din alte părți ale Ucrainei, unde armata rusă continuă să comită atrocități".

Separatiștii din Lugansk publică imagini cu un sat ras de pe fața pământului

Novotoșkivka, o localitate situată la 26 de kilometri sud-est de Severodonețk, a ajuns complet în ruine.

Imaginile care atestă acest lucru au fost filmate cu drona și publicate, luni, de guvernul separatist al așa-numitei republici populare Lugansk.

CNN a menționează geolocalizat imaginile și a confirmat autenticitatea videoclipului.

Potrivit separatiștilor pro-ruși, Novotoșkivka a fost aruncată în aer de ucraineni, atunci când aceștia s-au retras din localitate.

La rândul său, Serghei Gaidai, administratorul regional din Lugansk, a confirmat că forțele ucrainene de acolo s-au retras, dar a susținut pe pagina sa de Facebook că rușii au decimat satul prin atacuri aeriene repetate.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Lugansk
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close