Antena 3 CNN International News SUA au arătat unde trebuie să ajungă Rusia în urma războiului din Ucraina

SUA au arătat unde trebuie să ajungă Rusia în urma războiului din Ucraina

Vizita șefului diplomației SUA și a șefului Pentagonului la Kiev a adus Ucrainei promisiunea unui nou ajutor militar de peste 700 de milioane de dolari, precum și nominalizarea unui ambasador al SUA în această țară.

SUA au arătat unde trebuie să ajungă Rusia în urma războiului din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   17:11

Pe de altă parte, oficialii SUA au arătat unde trebuie adusă Rusia, în urma invaziei declanșate cu mai bine de două luni în urmă.

"Dorim să vedem Rusia slăbită într-o asemenea măsură, încât să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în invazia din Ucraina. (Rusia) și-a pierdut deja mult din capacitatea militară. Și, ca să fim cinstiți, a pierdut o mulțime de soldați. Și vrem să vedem că rușii nu-și vor reveni prea repede la capacitatea de dinainte", a spus Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, într-o conferință de presă în Polonia, după vizita la Kiev.

Austin și secretarul de stat Antony Blinken au vizitat capitala ucraineană, duminică, și s-au întâlnit cu omologii lor ucraineni, Oleksii Reznikov și Dmitro Kuleba.

Vizita celor doi vine în contextul în care primul lot de aproximativ 50 de militari ucraineni se pregătește să finalizeze antrenamentele de artilerie într-o țară din afara Ucrainei, notează CNN, care citează surse oficiale americane. 

Alți aproximativ 50 de militari ucraineni vor începe, de asemenea, antrenamentele specifice în curând.

Ultimul ajutor militar al SUA pentru Ucraina a inclus armament greu, intre care piese de artilerie cu calibrul de 155 mm.

Foto: blindat rusesc surprins în regiunea Zaporojie, 22 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: SUA Rusia Lloyd Austin
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close