Antena 3 CNN International News Declarație fără precedent făcută de un consilier al lui Zelenski despre Rusia: "Nu poate continua să existe în actuala formă!"

Declarație fără precedent făcută de un consilier al lui Zelenski despre Rusia: "Nu poate continua să existe în actuala formă!"

Rusia trebuie să treacă printr-o transformare politică, în urma războiului pe care l-a declanșat în Ucraina, susține un apropiat al liderului de la Kiev.

Declarație fără precedent făcută de un consilier al lui Zelenski despre Rusia: "Nu poate continua să existe în actuala formă!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Noi 2022   •   14:21

"Această țară nu-și poate continua existența în forma sa actuală", afirmă consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak (foto).

În aceeași zi în care Volodimir Zelenski a prezentat reuniunii G20 propunerea sa de plan de pace cu Rusia, Podoliak a scris pe Twitter:

"Nu trebuie să ne fie frică de adevăr. Rusia nu-și poate continua existența în forma sa actuală și cu actualele elite conducătoare.

Rusia trebuie să piardă, să fie pedepsită pentru ignorarea dreptului internațional și să treacă printr-o transformare politică. Cu cât mai repede înțelege toată lumea acest lucru, cu atât vor fi mai puține victime...".

În luna octombrie, după ce Vladimir Putin a semnat decretul prin care Rusia a anexat ilegal regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, Volodimir Zelenski a semnat, la rândul său, un decret prin care exclude în mod oficial posibilitatea negocierilor cu actualul președinte rus.

Într-un dialog cu realizatoarea CNN Christiane Amanpour, Zelenski a spus, săptămâna trecută, că "în afară de ultimatumuri", nu a auzit nimic de la actualul președinte al Federației Ruse.

"Dar nu am închis ușa. Am spus că vom fi gata să vorbim cu Rusia, dar cu o altă Rusie. Una care este cu adevărat pregătită pentru pace. Una care este gata să recunoască că sunt forțe de ocupație (...)

Trebuie să înapoieze tot ce au luat. Pământ, drepturi, libertate, bani. Și cel mai important lucru, (să se înfăptuiască) dreptatea", a arătat președintele ucrainean.

×
Subiecte în articol: Mihailo Podoliak Rusia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close