Antena 3 CNN International News Ce au făcut forțele ucrainene în Bahmut, după ce șeful Wagner i-a cerut lui Zelenski să-și retragă militarii din oraș

Ce au făcut forțele ucrainene în Bahmut, după ce șeful Wagner i-a cerut lui Zelenski să-și retragă militarii din oraș

Forțele ucrainene care luptă în Bahmut au recurs la un gest care întărește ideea că se pregătesc să abandoneze orașul.

Ce au făcut forțele ucrainene în Bahmut, după ce șeful Wagner i-a cerut lui Zelenski să-și retragă militarii din oraș
Sursa foto: Twitter @WarMonitors
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   15:13

Militarii Kievului au aruncat în aer un pod de cale ferată din interiorul localității, relatează CNN, care menționează că a analizat prin geolocalizare înregistrări video postate pe rețelele sociale.

Podul a fost inițial avariat de forțele ucrainene în luna august a anului trecut.

Brigada 46 ucraineană, care operează în Bahmut, a negat că ar fi primit ordin de retragere și a arătat că podul era, oricum, inutilizabil.

"Podul care este arătat acum ca dovadă a faptului că plecăm a fost distrus cu mult timp în urmă. Cei care se află în Bahmut știu acest lucru. Acum a fost doar o 'lovitură de control'. Nu răspândiți panica. Și da, se poate traversa râul acolo fără pod", au spus soldații acestei formațiuni militare, conform CNN.

Citește și: "Durata de viață medie este de patru ore": Un fost pușcaș marin american povestește cum decurg luptele în Bahmut

În videoclipurile care surprind explozia se vede cum un capăt al structurii cade după deflagrație.

Forțele rusești avansează spre Bahmut, dar armata ucraineană transmite că își menține pozițiile și nu intenționează să se retragă.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că orașul Bahmut este, practic, înconjurat de ruși și a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea trupelor sale.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close