Antena 3 CNN International News Cazul Gabby Petito. Rămășițe omenești care corespund tinerei dispărute au fost găsite de poliția americană

Cazul Gabby Petito. Rămășițe omenești care corespund tinerei dispărute au fost găsite de poliția americană

Rămășițele umane descoperite duminică în districtul Teton, statul american Wyoming, corespund descrierii Gabriellei "Gabby" Petito, au anunțat reprezentanții poliției federale americane, FBI.

Cazul Gabby Petito. Rămășițe omenești care corespund tinerei dispărute au fost găsite de poliția americană
Sursa foto: Twitter @FBIDenver
de Adrian Iclozan    |    20 Sep 2021   •   03:43

"Identificarea completă din punct de vedere medico-legal încă nu a fost finalizată pentru a confirma 100% că am găsit-o pe Gabby Petito, însă familia sa a fost anunțată de descoperire", a precizat Charles Jones, reprezentantul FBI.

La ora 22.55 GMT (ora 1.55, luni dimineața, în România) când CNN a publicat știrea actualizată cu informațiile FBI, cauza morții nu fusese încă stabilită.

Conform comunicatului FBI, rămășițele umane au fost găsite după ce autoritățile au declanșat în weekend o operațiune de căutare în extremitatea estică a parcului național Grand Teton.

Părinții tinerei au dat-o dispărută în data de 11 septembrie, la 10 zile după ce logodnicul lui Gabby, Brian Laundrie, s-a întors acasă singur din călătoria pe care cei doi au început-o amândoi în vară.

Nici Brian Laundrie și nici membrii familiei sale nu au dorit să discute cu autoritățile despre Gabby Petito.

Familia lui Brian a comunicat vineri poliției că acesta a plecat din nou de acasă, marți, și nu a mai dat niciun semn de viață.

Cazul Gabby Petito. Un voiaj în doi prin America, în camionetă, sfârșit prost

Gabby Petito, 22 de ani, și Brian Laundrie, 23 de ani, au pornit astă vară într-o călătorie prin mai multe state americane, la bordul unei camionete Ford aparținând tinerei.

Timp de mai multe săptămâni, cei doi au postat pe platformele sociale imagini și impresii din locurile unde campau.

Între cei doi a avut loc cel puțin un posibil episod de violență domestică, potrivit poliției, care a fost sesizată în acest sens în data de 12 august.

Cazul Gabby Petito. Incidentul din 12 august

În data de 12 august, poliția din Moab, statul Utah, a fost solicitată să intervină la un episod de posibilă violență domestică în care au fost implicați Brian Laundrie și Gabrielle Petito.

Poliția a difuzat înregistrarea realizată cu camera corporală în care Petito apare plângându-se de starea sa mintală.

Femeia le-a spus polițiștilor că între ea și partenerul său au fost certuri frecvente.

Polițiștii nu au dat amenzi și nu au pus pe nimeni sub acuzare dar le-au recomandat celor doi să petreacă noaptea separat.

Nu se știe ce s-a întâmplat ulterior.

Cazul Gabby Petito. Logodnicul se întoarce singur, refuză să discute cu poliția și dispare

Conform celor stabilite de poliție, Laundrie s-a întors singur pe 1 septembrie la domiciliul familiei sale din North Port, Florida, unde locuia împreună cu Petito.

Investigatorii au găsit aici și camioneta albă cu care cei doi și-au început călătoria.

După ce familia sa i-a anunțat dispariția, dar înainte ca polițiștii să găsească rămășițele omenești din Wyoming, autoritățile au declanșat în paralel o operațiune de depistare a lui Brian.

La momentul respectiv, acesta nu era căutat pentru nicio infracțiune, investigatorii afirmând că tratează cazul drept unul de "dispariții multiple".

Cazu Gabby Petito. Drone, câini de urmă și agenți de poliție pe urmele logodnicului dispărut

În weekend, peste 50 de agenți ajutați de câini de urmă și drone au "periat" o zonă de circa 100 de kilometri pătrați din Rezervația Carlton, aflată în districtul Sarasota, statul Florida (foto-galeria următoare).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta este locul indicat de logodnicul lui Petito, atunci când a plecat de acasă, susțin membrii familiei Laundrie.

Căutările au fost suspendate duminică noaptea, fără vreun rezultat.

Avocatul familiei Petito a declarat public că apropiații lui Gabby nu cred că Brian Laundrie a dispărut, pur și simplu, ci se ascunde de autorități.

Josh Taylor, purtătorul de cuvânt al poliției din North Port, a fost întrebat de ziariști de ce familia lui Brian Laundrie nu a spus poliției până vineri că acesta a plecat de acasă în rezervație.

"Bună întrebare", a replicat acesta.

"Știți că am încercat să contactăm familia (Laundrie, n.r.) pentru a primi răspunsuri în acest caz (dispariția lui Gabby Petito, n.r.) încă de acum o săptămână iar prima discuție în detaliu pe care am purtat-o cu membrii familiei a fost vineri, când avocatul lor ne-a sunat să ne spună că sunt îngrijorați pentru că nu știu unde se află Brian", a adăugat oficialul poliției.

Vineri, forțele polițienești angrenate în acest caz au declarat că tratează cazurile Petito și Laundrie drept investigații ale unor "dispariții multiple".

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close