Antena 3 CNN International News Un jurnalist al cotidianului La Repubblica a fost rănit în urma unui atac în Herson | Ucrainenii spun că a fost vizat podul Antonovski

Un jurnalist al cotidianului La Repubblica a fost rănit în urma unui atac în Herson | Ucrainenii spun că a fost vizat podul Antonovski

Un jurnalist al cotidianului italian La Repubblica a fost rănit în timpul unui atac cu dronă la Herson.

Un jurnalist al cotidianului La Repubblica a fost rănit în urma unui atac în Herson | Ucrainenii spun că a fost vizat podul Antonovski
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   20:09

Informația a fost transmisă, miercuri, pe Twitter, de ministrul italian de Externe, Antonio Tajani. 

Potrivit ministrului, jurnalistul Corrado Zunino se simte bine și primește asistență din partea ambasadei italiene la Kiev. 

"Am fost în contact cu ministrul (ucrainean de Externe) Kuleba, care m-a asigurat de colaborarea deplină a autorităților ucrainene", a mai spus Tajani.

Citește și: Rusia se pregătește să-l judece pe Aleksei Navalnîi pentru asasinarea bloggerului Vladlen Tatarsky

La momentul incidentului, nu a fost imediat clar cine a fost responsabil pentru atacul cu dronă sau când a avut loc acesta, notează CNN.

Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, a scris, la rândul lui, pe Twitter, că jurnalistul italian a fost rănit la umăr de un atac rusesc de artilerie în zona Podului Antonovski din Herson iar însoțitorul ucrainean al lui Zunino, Bogdan Bitik, a fost ucis.

Și Andrii Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei, a menționat că ziaristul a fost rănit în urma unui tir al artileriei rusești.

"Inamicul bombardează regiunea Herson. Un bărbat în vârstă de 26 de ani a fost rănit după o lovitură de artilerie la Stanislav. Rușii au bombardat, de asemenea, zona podului Antonovski, ceea ce a dus la rănirea unui reprezentant al presei străine", a scris oficialul ucrainean pe Telegram.

Într-un comentariu pentru CNN, biroul lui Yermak a confirmat că reprezentantul de presă la care a făcut referire este Corrado Zunino.

Orașul Herson a fost recapturat de armata ucraineană la data de 11 noiembrie 2022, când trupele Kremlinului s-au retras. 

Sudul regiunii este încă parțial sub controlul forțelor ruse.

Foto: podul Antonovski din Herson

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close