Antena 3 CNN International News Rusia a lansat un atac aerian masiv în nordul și vestul Ucrainei. Au fost vizate regiunile Liov și Volîn

Rusia a lansat un atac aerian masiv în nordul și vestul Ucrainei. Au fost vizate regiunile Liov și Volîn

Rusia a lansat un atac aerian masiv asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei și a regiunii Volîn din nord-vestul acestei țări, lovind mai multe clădiri, rănind oameni și forțând evacuarea civililor.

Rusia a lansat un atac aerian masiv în nordul și vestul Ucrainei. Au fost vizate regiunile Liov și Volîn
Sursa foto: X(Twitter)@Podolyak_M
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   09:10

"Multe rachete au fost doborâte, dar au existat și lovituri în Liov", a anunțat primarul orașului, Andrii Sadovi, pe Telegram.

Dimensiunea atacului și amploarea totală a pagubelor din Liov nu au fost încă stabilite la ora acestei actualizări.

Anterior, guvernatorul regional Maxim Kozițki a semnalat că mai multe de rachete rusești se îndreaptă spre regiune.

Presa ucraineană a relatat, pe baza informațiilor preliminare, că atacul de marți a fost cel mai mare asupra regiunii Liov de la începutul războiului, în februarie 2022.

Citește și: Tragedie în Rusia: aproape 30 de oameni au murit după ce o benzinărie a luat foc și a sărit în aer

Această parte a Ucrainei, situată departe de liniile de front și învecinată cu Polonia, a fost, în general, ferită de atacurile aeriene ale Rusiei.

Totuși, în iulie, șapte persoane au fost ucise aici când o rachetă a lovit o clădire rezidențială.

Consilier prezidențial ucrainean: "Nu avem nevoie de negocieri cu ucigașul în serie rus..."

 "Ora 4:00 am. Rachete balistice și de croazieră rusești atacă clădiri rezidențiale și obiective industriale din Liov, Luțk și Dnipro. Atacuri deliberate pe scară largă asupra civililor, doar pentru a ucide și a exercita presiune psihologică.

Aceasta este o manifestare de netăgăduit a activității teroriste a Federației Ruse, documentată legal prin numeroase distrugeri și victime. 

Deci, încă o dată, ideea de bază este că doar răul pedepsit nu se mai întoarce. Avem nevoie de sisteme de apărare antirachetă/aeriene și de 'cer închise', nu de discuții despre "calmare / negocieri cu criminalul în serie rus", a scris pe X(Twitter) Mihailo Podoliak, un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Atacurile aeriene din noaptea de luni spre marți au vizat și regiunea Volîn, aflată la nord de Liov.

O unitate comercială din orașul Luțk a fost lovită și cel puțin două persoane au fost rănite, au transmis autoritățile locale pe Telegram.

De asemenea, cel puțin o persoană a fost rănită în urma atacului asupra regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, în sud-vestul Ucrainei.

Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreg teritoriul ucrainean timp de aproximativ două ore, pe parcursul nopții de luni spre marți.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close