Antena 3 CNN International News Un elicopter militar Mi-8 din Rusia a aterizat în Ucraina. Pilotul a dezertat

Un elicopter militar Mi-8 din Rusia a aterizat în Ucraina. Pilotul a dezertat

Forțele ucrainene au lucrat timp de șase luni la un plan în urma căruia un pilot militar rus a dezertat cu elicopterul său și s-a predat Kievului.

Un elicopter militar Mi-8 din Rusia a aterizat în Ucraina. Pilotul a dezertat
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   20:38

Informația publicată de The Guardian este parțial confirmată de un blogger militar rus, care a scris că elicopterul a trecut granița dintre Rusia și Ucraina cu trei persoane la bord "acum câteva săptămâni".

Bloggerul a susținut că aeronava "s-a rătăcit".

Însă, potrivit publicației britanice, care citează ziarul Ukrainska Pravda, aparatul bimotor de tip Mi-8 AMTSh efectua la momentul respectiv într-un zbor între două baze aeriene, transportând piese pentru avioanele de luptă rusești Su-27 și Su-30.

Inclusiv aceste piese au intrat în posesia armatei ucrainene, iar pe rețelele sociale circulă imagini cu elicopterul rus.

Citește și: Vladimir Putin: "Rusia este printre cele mai puternice cinci economii din lume şi a depăşit Germania!"

Familia pilotului fusese deja mutată în Ucraina în cadrul operațiunii de dezertare, iar acesta rus urma se reunească cu apropiații săi.

Alături de pilot se aflau alți doi militari ruși, care nu erau la curent cu planul acestuia de a dezerta și care au fost uciși de armata ucraineană.

Andrii Iusov, un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene, a părut să confirme că aeronava rusă a aterizat în Ucraina.

El s-a ferit însă să ofere detalii precise. 

"Vor exista informații oficiale. Trebuie să așteptăm puțin. Lucrăm la asta, inclusiv cu echipajul", a spus oficialul ucrainean.

Foto: elicopter Mi-8

×
Subiecte în articol: elicopter Mi-8 Rusia Ucraina pilot dezertat
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close