Antena 3 CNN International News Ucraina, declarație în premieră după atacurile cu drone din Rusia: "Este o axiomă! Sunt facilitate de OZN-uri!"

Ucraina, declarație în premieră după atacurile cu drone din Rusia: "Este o axiomă! Sunt facilitate de OZN-uri!"

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a publicat o reacție rară după atacurile cu dronă din Rusia, pentru care Moscova a acuzat Kievul.

Ucraina, declarație în premieră după atacurile cu drone din Rusia: "Este o axiomă! Sunt facilitate de OZN-uri!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2023   •   15:08

Ucraina nu comentează, de regulă, acțiunile sale militare pe teritoriul rus, însă consilierul lui Volodimir Zelenski a reacționat pe Twitter după ce Ministerul rus al Apărării a susținut că a dejucat un val de atacuri cu drone ucrainene în mai multe zone, inclusiv în apropiere de Moscova și la granița cu Belarus.

"Ucraina nu efectuează lovituri pe teritoriul Federației Ruse. Ucraina poartă un război defensiv menit să scoată de sub ocupație toate teritoriile sale. Aceasta este o axiomă. Procesul de panică și dezintegrare crește în Federația Rusă iar asta se reflectă în atacurile interne asupra infrastructurii, facilitate de obiecte zburătoare neidentificate", a scris Podoliak (foto) pe Twitter.

Referința la OZN-uri pare să vizeze situația de marți dimineață, din regiunea orașului Sankt Petersburg, unde spațiul aerian a fost închis timp de mai multe ore după semnalarea unui obiect zburător neidentificat.

Citește și: O dronă ucraineană UJ-22, fotografiată de presa din Rusia după ce s-a prăbușit în regiunea Moscova

Marți, Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Ucraina că a lansat o serie de lovituri cu aparate fără pilot care au vizat infrastructura din interiorul Rusiei, inclusiv în apropierea capitalei.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că o dronă ucraineană s-a prăbușit în apropierea satului Gubastovo, la sud-est de capitală, într-o aparentă tentativă de a lovi o instalație operată de compania de stat Gazprom.

Mass-media rusă a postat ulterior o fotografie care a dispozitivului prăbușit, care pare să semene cu o dronă de atac UJ-22 de fabricație ucraineană.

De asemenea, presa rusă a semnalat că o altă dronă ar fi fost doborâtă în apropierea graniței cu Belarus, iar Ministerul Apărării a transmis că alte două atacuri au fost dejucate prin bruiaj electronic în regiunile Krasnodar și Adîghea.

Cel puțin o dronă pare să fi evitat apărarea antiaeriană, după ce mai multe imagini postate pe rețelele de socializare în cursul nopții de marți și geolocalizate de CNN au arătat un incendiu izbucnit la depozitul de petrol din Tuapse, regiunea Krasnodar, aparținând companiei Rosneft.

×
Subiecte în articol: Mihailo Podoliak drone Rusia ozn
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close