Antena 3 CNN International News Rusia își numără rănile după atacurile cu drone | Moscova acuză Kievul pentru loviturile de pe teritoriul său

Rusia își numără rănile după atacurile cu drone | Moscova acuză Kievul pentru loviturile de pe teritoriul său

Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Ucraina că a lansat o serie de atacuri cu drone care au vizat infrastructura din interiorul Rusiei, inclusiv în apropierea capitalei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   12:44

CNN notează că poziția ministerului rus a fost exprimată după ce a izbucnit un incendiu la un depozit de combustibil iar autoritățile au închis spațiul aerian deasupra Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraș, ca mărime, al țării.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat că o dronă ucraineană s-a prăbușit în apropierea satului Gubastovo, la sud-est de capitală. 

Conform oficialului rus, drona ar fi vizat ceea ce el a numit "un obiectiv de infrastructură civilă". Ulterior, a apărut informația că este vorba despre o instalație operată de compania de stat Gazprom.

Instalația a rămas intactă, a relatat presa de stat, citând Ministerul Energiei.

Citește și: O dronă ucraineană UJ-22, fotografiată de presa din Rusia după ce s-a prăbușit în regiunea Moscova 

Mass-media rusă a postat ulterior o fotografie care a dispozitivului prăbușit, care pare să semene cu o dronă de atac UJ-22 de fabricație ucraineană.

UJ-22 este relativ mică și versatilă, fiind capabilă să zboare pe vreme rea și să se deplaseze până la 800 de kilometri. Nu este clar unde sau când a fost făcută fotografia dronei prăbușite, notează CNN.

De asemenea, presa rusă a semnalat că o altă dronă a fost doborâtă în apropierea graniței cu Belarus, iar Ministerul Apărării a transmis că alte două atacuri au fost dejucate prin bruiaj electronic în regiunile Krasnodar și Adîghea.

Cel puțin o dronă pare să fi evitat apărarea rusă, imaginile postate pe rețelele de socializare în cursul nopții de marți și geolocalizate de CNN înfățișând un incendiu la depozitul de petrol din Tuapse, regiunea Krasnodar, aparținând companiei Rosneft.

Ucraina a vizat anterior depozite de combustibil în teritoriul pe care se află trupe ruse, amintește CNN.

Kievul a refuzat în mod constant să comenteze atacurile cu drone din interiorul Rusiei.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close