Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii O dronă ucraineană UJ-22, fotografiată de presa din Rusia după ce s-a prăbușit în regiunea Moscova

O dronă ucraineană UJ-22, fotografiată de presa din Rusia după ce s-a prăbușit în regiunea Moscova

O dronă ucraineană s-a prăbușit în apropiere de Kolomna, în regiunea Moscova, la circa 120 de kilometri de capitala rusă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   19:42

Anunțul a fost făcut marți de guvernatorul Andrei Vorobiov pe canalul său Telegram, relatează CNN.

"Acest lucru s-a întâmplat în apropierea satului Gubastovo. Ținta a fost, probabil, o instalație de infrastructură civilă care nu a fost avariată. Nu există victime sau distrugeri la fața locului", a declarat liderul regional. 

El a adăugat că serviciul rus de securitate, FSB, și alte autorități se ocupă de incident și că nimic nu amenință, în prezent, siguranța locuitorilor.

Agenția de stat RIA Novosti a postat o fotografie a dronei, care pare să semene cu un vehicul de atac fără pilot UJ-22 de fabricație ucraineană.

Citește și: Moscova acuză Kievul că a atacat cu drone teritoriul rus | Un depozit de combustibil a fost incendiat în Krasnodar

Imaginile s-au viralizat pe rețelele sociale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

UJ-22 are o anvergură a aripilor de cinci metri, poate transporta 20 de kilograme de bombe și este capabilă să zboare pe o distanță de până la 800 de kilometri. Nu este clar unde sau când a fost făcută fotografia dronei prăbușite, menționează CNN.

Tot marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de război electronic au neutralizat dronele ucrainene care au încercat să atace Krasnodar și regiunea învecinată, Adîghea, în sud-vestul Rusiei.

De asemenea, RIA Novosti a relatat că armata rusă ar fi doborât o dronă ucraineană deasupra regiunii Suraj, în apropiere de granița cu Belarus.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent afirmațiile autorităților ruse iar autoritățile ucrainene nu au comentat în privința niciunui atac cu drone pe teritoriul rusesc.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close