Antena 3 CNN International News Ce a aflat poliția despre șoferul care a intrat cu mașina în mulțime și a ucis 5 oameni, rănind alți 40, la parada de Crăciun, în Wisconsin

Ce a aflat poliția despre șoferul care a intrat cu mașina în mulțime și a ucis 5 oameni, rănind alți 40, la parada de Crăciun, în Wisconsin

Tragedia produsă duminică la parada de Crăciun din orașul Waukesha, statul american Wisconsin, a fost provocată șoferul unui SUV roșu, care a intrat cu mașina în mulțime și a lovit și călcat mai multe persoane.

Ce a aflat poliția despre șoferul care a intrat cu mașina în mulțime și a ucis 5 oameni, rănind alți 40, la parada de Crăciun, în Wisconsin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Noi 2021   •   17:10

Poliția a confirmat că a reținut o "persoană de interes", fără a comunica alte detalii.

Surse din cadrul investigatorilor, citate de CNN, arată că șoferul mașinii de teren de culoare roșie fugea de la locul unui alt incident.

Sursele CNN nu au precizat despre ce alt incident este vorba.

În această etapă preliminară a investigației nu sunt informații că tragedia din Wisconsin ar avea legătură cu terorismul sau cu verdictul pronunțat în cazul Kyle Rittenhouse, tânărul de 18 ani, achitat după ce instanța a decis că a ucis în legitimă apărare doi participanți la protestele BLM.

Tragedia din Wisconsin. Prima victimă  a fost un membru al orchestrei

Teroarea i-a cuprins pe participanții la parada de Crăciun din Waukesha duminică după-amiază, la ora 16.39, ora locală.

Un SUV roșu a dărâmat mai multe obstacole și a intrat în plin în oamenii care mărșăluiau pe strada principală din oraș.

Prima persoană lovită a fost un membru al orchestrei în marș.

Mașina și-a continuat cursa mortală prin mulțime, lovind și strivind alte persoane.

Numeroase victime au rămas întinse pe stradă în urma SUV-ului roșu în timp ce oamenii care au scăpat neloviți țipau și încercau să se pună la adăpost.

O hartă cu traseul paradei, publicată de CNN, relevă că vehiculul de teren a făcut prima victimă undeva în prima treime a traseului, pe West Main Street.

Materiale video filmate de martori arată cum în urma mașinii aleargă un polițist.

Tragedia din Wisconsin, SUA. Un polițist a tras asupra SUV-ului roșu

Potrivit șefului poliției din Waukesha, Daniel Thompson, un ofițer a tras asupra mașinii în încercarea de a-l opri pe șofer.

Thompson susține că tirul polițistului nu a rănit persoanele din zonă și că "nu crede" că au fost trase focuri de armă din mașină.

Vehiculul a fost recuperat de poliție și este cercetat.

În paralel cu ancheta, guvernatorul din Wisconsin, Tony Evers, a ordonat coborârea drapelelor în bernă pe teritoriul acestui stat, în memoria victimelor.

Tragedia din Wisconsin, SUA.Cel puțin 5 morți și peste 40 de răniți la parada de Crăciun

Cel puțin 5 oameni au murit și peste 40 de persoane sunt rănite în urma tragediei de duminică, de la parada de Crăciun din Waukesha.

"Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident", a declarat reporterilor Dan Thompson, șeful poliției din Waukesha.

11 adulți și 12 copii au fost transportați la șase spitale din zonă de către autorități, restul persoanelor rănite fiind transportate de către familie și prieteni.

O femeie, martoră la tragedie, a declarat că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de peste 60 64 km/h când a lovit mulțimea care defila pe stradă.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close