Antena 3 CNN Life Adevărul despre cafeaua la ibric. O vei mai consuma?

Adevărul despre cafeaua la ibric. O vei mai consuma?

Adevărul despre cafeaua la ibric. O vei mai consuma?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Aug 2017   •   08:14

Cafeaua este un adjuvant perfect în regimurile de slăbire. Neagră sau cu puţin lapte degresat nu are aproape nicio calorie, însă capuccino, ciocolata caldă sau latte-machiato „stricate” cu mult lapte, frişcă şi zahăr urcă şi la 500 de calorii, adică un sfert din necesarul zilnic al adulţilor.

Deşi foarte populară, cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului. Cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor, scrie doctorulzilei.ro.

„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

O persoană sănătoasă poate să bea lejer două ceşti de cafea pe zi (a câte 150 ml fiecare). Hipertensivii trebuie să renunţe la cafea, iar cei care au o probleme cu stomacul (gastrită, ulcer etc.) nu trebuie să renunţe la „doza” zilnică, ci doar să fie mai prudenţi şi să nu o consume pe stomacul gol, ci doar după micul dejun. Cardiacii ar trebui să consume cafea doar la recomandarea medicului.

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close