Antena 3 CNN Actualitate Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic

Întreaga ţară se roagă pentru însănătoşirea lui Florin Piersic. Colegii şi admiratorii maestrului îi transmit încurajări şi gânduri bune pentru a putea reveni cât mai repede pe scenă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   08:22

Update 10:50 - Sâmbătă dimineață, marele actor Florin Piersic este mai bine decât vineri şi a început să facă primele mișcări. De luni va începe recuperarea. 

Va avea însă nevoie de timp pentru a putea merge singur având în vedere că a fost operat la un genunchi.

Starea generală este îmbunătățită, transmit medicii.

Ştirea iniţială:

Medicii sunt optimişti şi susţin că starea de sănătate a lui Florin Piersic este "ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă."

Ajuns la o vârstă venerabilă, Florin Piersic are optimismul şi puterea unui pacient tânăr.

La scurt timp de la intervenţia chirurgicală, tratamentul a început să îşi facă efectul, iar starea de sănătate a marelui actor s-a îmbunătăţit vizibil. Este în continuare internat în secţia de Terapie Intensivă, dar e conştient, stabilizat, se alimentează şi bea singur lichide.

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este îmbunătăţită

Vineri, în prima zi după operație, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat. Florin Piersic era ieri afebril, cooperant, se alimenta și bea lichide singur.

Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

Medicii nu exclud posibilitatea ca artistul să aibă nevoie, pe viitor, de un stimulator cardiac.

Cunoscuţii actorului sunt încrezători că maestrul se va însănătoşi şi va reveni curând în lumina reflectoarelor.

Şi admiratorii se roagă pentru sănătatea actorului.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti

El a fost iniţial internat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Transferul lui în Capitală, cu un elicopter SMURD, s-a realizat la solicitarea familiei. Conducerea Institutului Inimii a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş nu ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

La Bucureşti a fost internat iniţial la Institutul "Matei Balş".

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, declara, miercuri, că la momentul respectiv nu se discuta despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol.

Joi dimineaţa, managerul Institutului "Matei Balş", Cătălin Apostolescu, a transmis că actorul va face o investigaţie PET - CT, apoi va fi dus la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti au precizat, după transfer, că la momentul internării pacientul s-a prezentat cu o "stare generală gravă".

×
Subiecte în articol: Florin Piersic operatie infectie
Parteneri
România, măturată de vijelii puternice și inundații
x close