Antena 3 CNN Life De ce e bine să mâncăm orez iarna. Dr. Ruxandra Pleşea: A venit frigul şi alegem, inconștient sau nu, alimente "încălzitoare"

De ce e bine să mâncăm orez iarna. Dr. Ruxandra Pleşea: A venit frigul şi alegem, inconștient sau nu, alimente "încălzitoare"

Dacă vara mâncăm salate, fructe şi bem limonade ca să ne răcorim, iarna avem nevoie de alimente care să ne "încălzească", iar acestea chiar există, spun medicii.

De ce e bine să mâncăm orez iarna. Dr. Ruxandra Pleşea: A venit frigul şi alegem, inconștient sau nu, alimente "încălzitoare"
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    09 Dec 2020   •   16:10

Din categoria cerealelor, cele mai recomandate în această perioadă rece sunt hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, ne recomandă dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriţionist. Pastele e bine să le păstrăm pentru la vară.

Dr. Ruxandra Pleşea: hrișca, meiul, orezul şi porumbul ne încălzesc

"Ne pregătim pentru frig şi alegem, inconștient sau nu, mâncăruri/alimente "încălzitoare". 

Vom descoperi că, dintre cereale, ne încălzesc: hrișca, meiul, orezul integral sau porumbul, iar altele, precum grâul, pastele, orezul basmati, amarantul și ovăzul... sunt bune, "mai la vară", a scris medicul nutriţionist Ruxandra Pleșea, pe pagina sa de Facebook.

Dieta ideală în sezonul rece. Dr. Pleşea: Acestea sunt alimentele care ne încălzesc

"În medicina tradiţională chineză, ayurvedica, alimentele sunt pe categorii: care ne încălzesc pe interior, dar şi care ne răcoresc.

Acum vrem să ne încălzim, ca să facem faţă şi bolilor şi să avem o imunitate bună şi vom alege alimente încălzitoare. Rădăcinoasele, spre exemplu, sub formă de supă-cremă. Tot în această perioadă apare şi dovleacul.

De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv", explica, recent, medicul nutriționist Ruxandra Pleșea, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Ruxandra Pleşea
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close