Antena 3 CNN Life Amănunte noi în ancheta morții lui Kobe Bryant: De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla jucătorul NBA

Amănunte noi în ancheta morții lui Kobe Bryant: De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla jucătorul NBA

Din ultimele infomatii apărute în anchetă morții celebrului jucător NBA, Kobe Bryant, reiese că pilotul ar fi fost vinovat de accidentul din ianuarie 2020. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi comis o greșeală gravă zburând prin ceață și nori groși, lucru care l-a făcut să își piardă orientarea și a dus la prăbușirea aeronavei.

Amănunte noi în ancheta morții lui Kobe Bryant: De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla jucătorul NBA
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    10 Feb 2021   •   12:00

În accidentul aviatic în care Kobe Bryant, fiica sa în vârstă de 13 ani, Brianna și alți șase pasageri și-au pierdut viața, Pilotul Ara Zobayan ar fi încălcat standardele federale care îi cereau să poată vedea unde se îndreaptă, au spus membrii Comitetului Naţional pentru Siguranţă în Transporturi (NTSB), în timpul unei audieri care a avut ca scop identificarea cauzelor probabile ale accidentului, relatează TheGuardian.

Aceștia au mai precizat că pilotul a devenit dezorientat spaţial în norii groşi, o afecţiune care li se poate întâmpla piloţilor în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când aceştia nu îşi pot da seama unde este solul sau discerne în ce direcţie operează o aeronavă.

Acesta a urcat brusc și aproape că a intrat în nori când elicopterul Sikorsky S-76 a început să coboare rapid și s-a prăbușit în dealurile din sudul Californiei, ucigându-i pe toți cei aflați la bord.

Cu aproximativ un minut înainte de producerea accidentului, pilotul raporta către turnul de control că vizibilitatea este bună, că elicopterul urcă şi că aproape a trecut de plafonul de nori. Apoi, turnul de control a pierdut legătura cu aparatul de zbor.

Anchetatorii NTSB au spus însă că elicopterul Sikorsky S-76 vira de fapt şi începea să coboare cu o viteză crescândă.

Cu toate acestea, nu a existat niciun semn de defecţiune mecanică și, din păcate, elicopterul nu dispunea de dispozitive de înregistrare, așa-numitele "cutii negre".

Noi detalii despre accidentul tragic în care a murit Kobe Bryant, venite de la martori: "A dispărut în ceaţă și apoi s-a văzut o explozie uriaşă"

Fostul jucător de baschet, Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter în Calabasas, California. În acel accident a murit și una dintre cele patru fiice ale sportivului, care avea doar 13 ani. 

Elicopterul s-a prăbușit duminică dimineața, la scurt timp după ce decolase de pe Aeroportul „John Wayne“ din Santa Ana. 

Martorii au povestit că elicopterul zbura foarte aproape de sol, iar la un moment dat a dispărut în ceață și ulterior s-a produs o explozie de proporții.

”După zgomot, era clar că ceva nu e în regulă. Şi zbura şi foarte jos. Am văzut cum s-a prăbuşit. A dispărut în ceaţă şi apoi s-a auzit o bubuitură şi s-a văzut o explozie uriaşă. Nimeni nu putea să supravieţuiască după aşa ceva. (...)

Pentru că elicopterul zbura foarte aproape de pământ, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Zbura foarte jos, de parcă era în căutarea unui loc de aterizare. Făcea stânga foarte încet. Era aproximativ ora 09.44am şi apoi s-a prăbuşit. Imediat, am sunat la 911”, au precizat martorii, potrivit presei americane. 

Fiica de 13 ani a lui Kobe Bryant, GiGi, a murit și ea în accidentul de elicopter alături de tatăl ei

Fiica de 13 ani a lui Kobe Bryant, Gianna Maria Onore, a murit alături de acesta în accidentul de elicopter.

Kobe Bryant era căsătorit de aproape 20 de ani şi chiar dacă ceruse, la un moment dat, divorţul, se împăcase apoi cu soţia sa Vanessa. Cea mai mică din fiicele sale a venit pe lume în iunie, anul trecut.

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a evoluat timp de 20 de ani la echipa Los Angeles Lakers, cu care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.

Bryant este unul dintre cei şapte jucători care au marcat peste 30.000 de puncte în carieră în liga profesionistă nord-americană de baschet.

×
Subiecte în articol: Kobe Bryant ancheta elicopter aeronava NBA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close