Antena 3 Life Biserică de lemn din România, câştigătoare la Premiile Europene pentru Patrimoniu. Juriul: "Este de o deosebită valoare și frumusețe"

Biserică de lemn din România, câştigătoare la Premiile Europene pentru Patrimoniu. Juriul: "Este de o deosebită valoare și frumusețe"

de Mia Lungu    |    24 Sep 2021   •   14:59
Biserică de lemn din România, câştigătoare la Premiile Europene pentru Patrimoniu. Juriul: "Este de o deosebită valoare și frumusețe"

O biserică din România este marele câştigator al Premiilor Europene pentru Patrimoniu, la categoria Conservare. Lăcașul de cult a fost considerat de jurați cel mai frumos dintre cei 29 de competitori.

Biserica de lemn din satul Urși este marele câștigător al anului 2021 în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021, informează biroul Comisiei Europene din România.

Proiectul a câștigat și Premiul Publicului, fiind selectat de 7000 de cetățeni din întreaga Europă ca fiind cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa.

„Acesta este rezultatul unei conservări interdisciplinare realizată exemplar la o biserică de lemn cu pictură murală aflată într-un cadru rural. Realizată din materiale provenite din proximitatea sitului, aceasta este de o deosebită valoare și frumusețe", a declarat juriul.

Construcţia din lemn a fost renovată cu materiale şi tehnici tradiţionale şi se remarcă atât prin arhitectură, cât şi prin pictura exterioară şi interioară, realizată în culori vii, după vechea tradiţie bizantină.

Biserica, alături de alte 23 de construcții, a fost premiată cu nu mai puțin de 10 mii de euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close