Antena 3 CNN Life Bucătăria de vară din balcon – amenajări de vis și totuși realiste

Bucătăria de vară din balcon – amenajări de vis și totuși realiste

Bucătăria de vară din balcon – amenajări de vis și totuși realiste
11 Iul 2016   •   11:15

Sunt perfect de acord ca nu avem o clima care sa ne permita rasfatul de a ne amenaja bucataria intr-un balcon deschis. Dar trebuie sa recunosti ca ideea de a prepara si servi masa in aer liber este extrem de tentanta chiar daca locuiesti intr-un apartament de bloc. Cel putin pe durata verii.

Tocmai pentru ca e vara (in sfarsit!) si vremea a devenit mai prielnica nu doar pentru vacante si concedii, ci si pentru demararea diferitor lucrari de constructie, renovare si amenajare a locuintei, m-am gandit sa-ti propun sa-ti transformi balconul apartamentului intr-o confortabila bucatarie cu loc de luat masa. Conditia esentiala este sa ai un balcon de dimensiuni rezonabile si nu unul minuscul, in care abia daca incap doua persoane, ce sa mai spun de cateva dulapuri, electrocasnicele importante si un loc de luat masa.

Avand in vedere ca balconul tau va deveni bucataria permanenta, in care vei gati si servi masa pe tot parcursul anului, ar trebui sa incepi prin hidro si termoizolarea acestuia, asigurandu-i totodata si o sursa de caldura. Poti incalzi acest spatiu cu ajutorul unui calorifer sau cu ajutorul unui sistem de incalzire electrica prin pardoseala. Desigur ca urmatoarea etapa presupune alegerea si montarea finisajelor si abia apoi poti porni in cautarea mobilierului si electrocasnicelor cu care vei dota spatiul proaspat finisat.

Fiind vorba despre un spatiu cu forma si dimensiuni neobisnuite vei constata, probabil, ca mobilierul de bucatarie pe care il gasesti gata facut in magazine nu este ceea ce-ti trebuie. Asa ca va trebui sa apelezi la o firma de proiectare pentru realizarea unei garnituri perfect adaptate dimensiunilor noii tale bucatarii. In functie de nevoile tale si de spatiul de care dispui aceasta va contine o serie de dulapuri, unele dintre ele prevazute cu...

Citeste mai mult la Casadex.ro.

×
Subiecte în articol: bucatarie balcon
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close