×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

DIETA. Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele savuroase. Secretul care se ascunde în spatele lor

17 Oct 2019   •   14:03
DIETA. Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele savuroase. Secretul care se ascunde în spatele lor 132

DIETA „Alimentația viitorului va fi alimentația trecutului, pentru că genomul nostru recunoaște doar alimentele acelea naturale, integrale”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentația viitorului: de la ADN la tradiție”, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, la Academia Oamenilor de Știință din Capitalădăugând că nici calitatea alimentelor - care este cea mai importantă în privinţa alegerii hranei -, la nivel mondial și științific, nu este definită corect, scrie Jurnalul.

„Ca și consumatori obișnuiți, înțelegem că alimentul trebuie să fie gustos, savuros, să aibă textură, culoare, șamd. Dar simțurile noastre nu pot percepe calitatea intrinsecă a alimentului, calitatea nutrițională, adică aceea de a ne hrăni, pentru că noi avem nevoie de 50 de nutrienți esențiali, care sunt: aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, doi acizi grași Omega3 cu lanț lung”, spune Mencinicopschi, explicând că toți acești nutrienți „trebuie să se afle într-o matrice naturală”.

DIETA Din păcate, „calitatea nutrițională nu este luată în considerare în nicio legislație”, precizează profesorul. „Dacă îmi dai alimente savuroase, în care eu am făcut gustul, - gustul acela este o minciună, pentru că l-am făcut cu glutamat, cu agenți de stabilitate, cu culoare artificială, cu îndulcitori artificiali. Genomul meu nu recunoaște acea informație, de data aceasta, din alimentul cultural”, punctează Mencinicopschi. Un factor importat în calitatea alimentelor este proveniența ecologică, iar specialiștii spun că nici sucurile naturale, așa cum sunt puse în prezent pe piață,„nu se mai recomandă,dacă nu vin și cu prebioticul, adică pulpa din fruct – pentru că asta înseamnă naturalul”. Dacă la ceste băuturi se mai adăugă și coloranți, conservanți, E-uri, toate acestea influențează sănătatea în timp.

credite ipotecare VreauCredit.ro

Biletul Zilei
Ponturi Pariuri
Case de Pariuri
sati