Antena 3 CNN Life Cum gătești cartofii noi rapid și gustos. Rețetă ușoară de vară

Cum gătești cartofii noi rapid și gustos. Rețetă ușoară de vară

Cartofii noi sunt un aliment delicios, de vară, care poate fi gătit în nenumărate feluri. Vă propunem o rețetă simplă, care este gata în numai jumătate de oră și se poate servi lângă un pipet de pui la grătar, un pește la cuptor sau pur și simplu cu o salată light de vară pe post de garnitură.

Cum gătești cartofii noi rapid și gustos. Rețetă ușoară de vară
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    25 Iul 2020   •   00:01

Cartofii noi sunt extraordinari pentru organism. Aduc un plus de sănătate și nu îngrașă la fel de tare precum cartofii normali. Aceștia sunt mai bogați în nutienți și vitamine, și ne dau energie pentru o perioadă mai lungă de timp. Cratofii noi previn diabetul și protejează stomacul și inima, deci nu ezitați să încercați acestă rețetă. 

Ingrediente 

- 500 grame cartofi 
- 25 grame unt 
- o legătură de mărar
- 2 căței de usturoi 
- sare 
- piper

Metodă de preparare cartofi noi

1. Se curăță cartofii și se taie în jumătate. Îi spălăm în trei ape după care îi punem la fiert înt-o oală mai mare. 
2. Îi lăsăm la fiert 25 de minute, până putem înfige furculița în cartof cu ușurință.
3. Într-o tigaie punem untul. După ce s-a încălzit, adăugăm usturoiul zbdrobit și o frunză de mărar. 
4. Scoatem cartofii de la fiert, îi punem peste untul cu usturoi. Adăugăm un pumn de mărar tăiat, sare și piper și lăsăm pe foc până când prind o crustă aurie. Preparatul se servește imediat. 

Dacă doriți o variantă mai light, puteți să băgați cartofii fierți și unși cu unt la cuptor pân prin crusta aurie. Cu toate acestea, la tigaie vor fi gata mult mai rapid iar bucătăria nu se va încălzi la fel de tare. Oricum ați alege să îi serviți, nu uitați să adăugați un pic de mărar în farfurie, pentru un plus de savoare. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: reteta cartofi noi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close