Antena 3 CNN Life Descoperire uriașă despre Alzheimer. Iată ce provoacă, de fapt, teribila afecțiune

Descoperire uriașă despre Alzheimer. Iată ce provoacă, de fapt, teribila afecțiune

Oamenii de știință au descoperit cu ceva vreme în urmă că primele semne detectabile ale bolii Alzheimer apar cu 15 ani inainte ca simptome cum ar fi pierderea de memorie sa se inregistreze.

Descoperire uriașă despre Alzheimer. Iată ce provoacă, de fapt, teribila afecțiune
de Gabriel Dano    |    25 Iun 2020   •   21:10

Acum, specialiștii au identificat o nouă genă care joacă un rol important în ceea ce privește declanșarea Alzheimerului. Cercetătorii spun că RBFOX1 duce la creșterea concentrației de proteine din care se formează plăcile de amiloid. Această genă poate duce la deteriorarea legăturilor dintre neuroni, notează Medicalxpress, citat de Descoperă.

Aceste descoperiri ar putea duce atât la prevenirea Alzheimerului, cât și la identificarea celor ce ar putea să sufere în viitor de această afecțiune. În ultimii ani, dezvoltarea tehnologiei și studiile în domeniu au dus la identificarea primelor simptome ale Alzheimerului, depozitele de amiloid, cu aproximativ 10-15 ani înainte de instalarea celorlalte simptome.

„Studiind persoanele cu primele semne de Alzheimer, putem găsi genele care sunt legate, fără echivoc, de debutul bolii. Și aceste gene ar putea să conducă la terapii care pot preveni dezvoltarea bolii”, explică Richard Mayeux, decanul catedrei de Neurologie al Universității Columbia, SUA.

×
Subiecte în articol: Alzheimer
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close