Antena 3 CNN Life DIETĂ. Mihaela Bilic, despre alimentele interzie în perioada postului. Iluzia de care se lovește toată lumea

DIETĂ. Mihaela Bilic, despre alimentele interzie în perioada postului. Iluzia de care se lovește toată lumea

DIETĂ. Mihaela Bilic, despre alimentele interzie în perioada postului. Iluzia de care se lovește toată lumea
25 Mar 2019   •   18:52

DIETĂ. Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele care sunt interzise în post.


DIETĂ. ”Ce alimente sunt interzise în post? Exact acelea care stimulează cel mai mult pofta și plăcerea, adică toate produsele de origine animală. Ce însemnă postul la origini? Mâncare puțină, cât să nu mori de foame! Să nu uităm cât și ce mâncau bunicii noștri în post, când nu existau nici cașcaval de post, nici șnițel de post și, cu atât mai puțin, produse de patiserie și de cofetărie, toate de post! Aici, la capitolul dulciuri, aș avea ceva de spus. De ce uleiul și vinul sunt ingrediente atent restricționate în post, iar zahărul este lăsat la liber? Dacă tot vorbeam de renunțarea la plăcerile alimentare, ce post e ăla în care să mănânci zahăr, adică elementul care definește plăcerea și creează o adevărată dependență. Cum să fie zahărul permis, când "mâncarea de dulce" e aia dinafara postului?!

Singura explicație pertinentă este că zahărul a apărut abia în secolul XVI, adică mult după scrierile religioase care reglementau postul. Nu știu care erau "dezlegările" în cazul mierii, însă mi se pare absurd să existe zahăr în meniul de "ne-dulce". Dacă postul se vrea un exercițiu de voință, zahărul ar trebui să fie primul pe lista ingredientelor interzise. Iar dacă postul se vrea o cură de slăbire sau o dietă detox, tot de zahăr trebuie scăpat definitiv din alimentație. Fiecare e liber să adapteze și să interpreteze regulile postului după preferințele personale, însă mie una nu mi se pare că ții post dacă mănânci zahăr, fructe de mare și toate produsele "de dulce" în varianta lor din soia-adică de post", este de părere Mihaela Bilic, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: dieta zahar mihaela bilic
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close