Antena 3 CNN Life Familie Avantajele nebănuite de a locui într-un apartament mic

Avantajele nebănuite de a locui într-un apartament mic

Avantajele nebănuite de a locui într-un apartament mic
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Mar 2016   •   11:31

Cei care locuiesc în apartamente mici nu trebuie să fie dezamăgiți. Un american a descoperit pe propria piele care sunt avantajele unui astfel de spațiu, după ce s-a mutat dintr-o casă de 100 de metri pătrați, într-un apartament de doar 23 de mp. Acomodarea într-un spațiu atât de mic a fost dificilă, însă, spune el, a meritat efortul. Apartamentul este ușor de curățat, eficient, iar stilul de viață i-a schimbat în bine modul în care trăia și gândea.

Responsabilitatea față de lucrurile pe care le deții

Dacă ești o persoană căreia nu îi place să spele vasele, să își ducă lucrurile la spălătorie sau să facă ordine, atunci un apartament mai mic s-ar putea să îți fie de folos. Asta pentru că într-o casă mare poți scăpa ușor fără să faci aceste activități. Sigur găsești mereu un colț al casei în care să împingi cu piciorul rufele murdare și să uiți de ele acolo până la o curățenie generală. Într-un apartament mic însă trebuie să devii mai responsabil și să faci aceste activități în fiecare zi, iar asta îți va lumina viața, pentru că nu vei mai trăi niciodată în mizerie și dezordine. 

Socializarea într-un spațiu mic nu doar că este posibilă, dar este și mai distractivă

La o cină cu zece prieteni te vei simți mereu mai apropiat de ei. Relațiile sunt mai strânse. Spre deosebire de o casă mare, unde se pot forma grupulețe care să vorbească separat în diverse colțuri ale casei sau unde ești tentat să chemi și mai mulți oameni și astfel să diluezi petrecerea. 

Ești limitat de spațiul pe care îl ai, dar într-un mod bun

Un apartament mic reprezintă o limită naturală împotriva achizițiilor pe bandă rulantă. Astfel, când ai un apartament mic, te vei gândi de mai multe ori dacă acel obiect pe care vrei să îl cumperi îți este folositor și dacă ai unde să îl depozitezi. Astfel, ajungi să deții mai puține lucruri, haine decât în mod normal, care să ocupe mai puțin spațiu, însă le vei prețui mai mult. 

×
Subiecte în articol: apartament casa
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close