Antena 3 CNN Life Familie 5 activități interesante de făcut primăvara pentru copii și părinți

5 activități interesante de făcut primăvara pentru copii și părinți

Primăvara este anotimpul în care totul începe să prindă din nou culoare, de la flori și natură, până la cheful de viață și de a petrece timp în aer liber. După câteva luni bune de hibernat în casă, copiii sunt mai dornici ca niciodată să se joace și să descopere noi tărâmuri în aer liber.

5 activități interesante de făcut primăvara pentru copii și părinți
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2022   •   14:34

Dar ce activități poți face, astfel încât să te distrezi și tu cot la cot cu micuțul tău? Iată aici o listă cu 5 activități interesante în aer liber, perfecte atât pentru copii, cât și pentru părinți.

  1. O plimbare cu bicicletele sau rolele

Dacă micuțul tău adoră să se plimbe cu bicicleta sau cu rolele, atunci este timpul să faceți o plimbare în familie. Chiar dacă căldura nu și-a intrat încă în drepturi, iar celebrele jachete de primavara mai au de așteptat în dulap, te poți distra oricând. Alege o zi cu soare de weekend, echipează-ți micuțul corespunzător și pornește într-o plimbare relaxantă. Ce poate fi mai frumos decât o zi însorită petrecută alături de micuțul tău?

În plus, dacă nu ai role sau bicicletă, dar vrei să te plimbi în aer liber alături de cel mic, optează pentru o trotinetă electrică. În majoritatea orașelor sunt disponibile pentru închiriat și le poți folosi exact cât timp dorești.

  1. O călătorie pe cal

În general, copiii sunt fascinați de animale, mai ales de cele de la ferme pe care le pot vedea și atinge. De aceea, o plimbare pe cal poate fi atât un prilej bun de a petrece timp în natură, cât și o oportunitate ca tu și micuțul tău să învățați să călăriți. Găsește cea mai apropiată herghelie de casa ta și programează o călătorie. Nu doar că micuțul tău va fi fascinat de plimbarea în sine, ci vă veți delecta cu o serie de peisaje inedite. Natura și sălbăticia nu încetează vreodată să surprindă prin splendoarea lor!

O altă alternativă de activitate în natură este o mini-excursie la cea mai apropiată fermă. Astfel, copiii vor cunoaște celebrele animăluțe din cărțile de colorat și se vor bucura de o distracție pe cinste.

  1. Picnic în parc sau în pădure

Dacă vrei să te deconectezi de viața cotidiană, să pui telefonul pe modul avion și să petreci timp de calitate cu micuțul tău, atunci un picnic în natură este ocazia perfectă. Este suficient să iei o pătură, câteva gustări, o minge și multă voie bună, pentru ca această ieșire în natură să fie un real succes.

Alege să te joci cu micuțul tău, fie că e vorba de un simplu joc cu mingea sau de tenis, prinsa sau altceva. Conexiunea reală cu părinții este foarte importantă pentru dezvoltarea celor mici și este o adevărată terapie pentru adulți.

În ceea ce privește locația, poți alege un parc mai mare plin de verdeață sau o simplă pădurice din zonă, destinată picnicurilor și activităților în natură.

  1. O zi în parcul de aventură

Copiii sunt dornici să se aventureze în noi experiențe și să încerce noi activități. Dacă și micuțul tău este dinamic și plin de curaj, atunci o zi în parcul de aventură îi va plăcea la nebunie. De obicei, parcurile de aventură au zone special amenajate pe categorii de vârstă, iar cea mai mică pornește de la 3 ani. Astfel, gradul de dificultate va fi în concordanță cu vârsta acestuia, deci nu vei avea de ce să-ți faci griji.

Iar dacă teama de înălțime sau necunoscut te împiedică să i te alături în această aventură, este suficient să îl susții de jos. Chiar dacă distracția cea mare va fi doar pentru el, tu te vei putea bucura de o zi plină de soare și dragoste!

  1. Explorați propriul oraș

Chiar dacă această idee pare ciudată la prima vedere, trebuie să îi acorzi o șansă. Indiferent de cât timp locuiești într-un oraș este aproape imposibil să fi vizitat toate locurile interesante. Sau chiar dacă tu le-ai vizitat înainte, acum este ocazia perfectă să le revezi alături de micuțul tău. Pe lângă o plimbare plăcută în bătaia soarelui, îi vei oferi copilului tău oportunitatea să se simtă exact ca într-o zi de vacanță, departe de rutină.

În funcție de vârsta copilului, poți alege drept puncte turistice muzee tematice, monumente istorice, case vechi și de poveste sau chiar parcuri de distracții interesante. De asemenea, dacă locuiești în orașe turistice este foarte posibil să existe tururi gratuite pentru turiști. Vă puteți alătura unui astfel de grup pentru a descoperi orașul dintr-o cu totul altă perspectivă.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close