Antena 3 CNN Life Familie Prima vacanță la mare cu bebelușul, o provocare reală pentru orice părinte. Recomandări pentru o experiență memorabilă

Prima vacanță la mare cu bebelușul, o provocare reală pentru orice părinte. Recomandări pentru o experiență memorabilă

Dacă de curând ați devenit părinți și vi se pare că treceți prin cea mai frumoasă și totodată epuizantă perioadă, nu sunteți un caz singular. Niciun curs de puericultură sau parenting nu v-a pregătit în mod real pentru ceea ce experimentați acum, însă „mămicia” și „tăticia” sunt grozave atunci când le luați ca atare, ca pe un firesc.

Prima vacanță la mare cu bebelușul, o provocare reală pentru orice părinte. Recomandări pentru o experiență memorabilă
Sursa foto: Unsplash
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   12:38

Apariția unui copil nu înseamnă renunțarea la viața de cuplu, la vechile voastre pasiuni și visuri, chiar dacă, e drept, e necesar să gândiți totul într-o variantă adaptată. Pe lângă voi, acum există și o a treia persoană, un omuleț mic și adorabil, care vă reconectează la cea mai profundă și autentică formă de bucurie, total dependentă de voi.

Iată câteva recomandări care vă pot fi utile pentru a îndrăzni să faceți acest pas: ieșirea dintr-o rutină cu multe biberoane și scutece, o vacanță reușită la mare reușită alături de puiul vostru de nici un anișor.

Mașina

Dacă acum doi ani vă decideați cu o seară înainte că ați vrea să prindeți răsăritul în Vamă, după care aruncați în bagaje câteva lucruri și porneați către destinație, lucrurile se complică în mod semnificativ acum, când aveți un coechipier pe cât de adorabil, pe atât de mofturos, care are nevoie de hrană și somn în cea mai mare parte a timpului.

Cât despre bagaj, e de preferat ca pentru cel mic să pregătiți o valiză a lui, cu lucrușoarele care vă sunt necesare, de la scutece la body-uri, suzete, biberoane, loțiuni și creme. Un pătuț pliabil, un cărucior sport, un scaun de mașină: aceste „acareturi” vă sunt nu necesare, ci chiar obligatorii. Însă unde le poți pune pe toate atunci când ai o mașină, fie ea și încăpătoare, cu un portbagaj generos?

Tocmai de aceea, e timpul să vă gândiți serios la posibilitatea de a face o investiție serioasă, pe termen lung, începând prin a analiza serios oferta de autorulote, atât modele noi, cât și la mâna a doua, care pot fi achiziționate în rate. Mai ales dacă iubiți să vă plimbați și vă doriți să-i arătați celui mic lumea și să îl ajutați să devină un globe trotter, atunci achiziționarea unui astfel de autovehicul ar trebui să devină o prioritate.

Astfel, nu va mai trebui să vă preocupați dacă hotelul rezervat e child friendly sau dacă veți putea să sterilizați biberoanele în bucătăria unei pensiuni. Într-o rulotă veți avea totul la dispoziție, nu degeaba foarte mulți occidentali chiar aleg această variantă pentru a locui. Așadar, o primă vacanță la mare poate fi startul altor câteva zeci de sejururi.

Bagaje

Până să planificați o ieșire în trei cu rulota voastră, este esențial să vă raportați la prezent și la ce aveți de făcut concret pentru ca prima vacanță la mare cu bebelușul să fie una reușită. Pe lângă „trusoul” menționat anterior, e necesar să aveți în bagajul celui mic hăinuțe adecvate, pălărioare de plajă, scutece impermeabile, cremă cu factor de protecție ridicat.

De asemenea, e de preferat ca toate obiectele pe care le luați cu voi pe plajă – cele mai multe, ale copilului – să fie într-o geantă transparentă. Răspunsul este ușor de aproximat. În acest fel, vă va fi mai ușor să găsiți șervețelele umede sau pudra de talc.

Dacă cel mic nu este alăptat exclusiv, evitați să luați pe plajă multe biberoane cu lapte, mai ales că e vorba de o substanță perisabilă, iar o ladă frigorifică va răci mult prea tare laptele. De asemenea, evitați expunerea prelungită la soare și alegeți o plajă mai liniștită, fără muzică difuzată la maximum în difuzoare și aglomerație.

Chiar dacă nu vă va ieși totul așa cum v-ați fi așteptat, ca părinte e normal să faci greșeli și să înveți în fiecare zi ceva nou alături de minunea din viața ta.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close