Antena 3 CNN Life Familie Cum îți schimbă căsnicia personalitatea mai ales când realizezi că o căsătorie nu este mereu ideală

Cum îți schimbă căsnicia personalitatea mai ales când realizezi că o căsătorie nu este mereu ideală

Cum îți schimbă căsnicia personalitatea mai ales când realizezi că o căsătorie nu este mereu ideală
07 Iun 2018   •   16:04

Un nou studiu efectuat la Universitatea din Georgia sugerează că multe cupluri suferă modificări semnificative de personalitate în primul an și jumătate de căsătorie. Ambii parteneri devin mai puțin agreabili și cooperativi pe măsură ce se obișnuiesc cu viuața de om căsătorit.  Cercetătorii au studiat 169 de cupluri heterosexuale verificându-le starea în diferite momente din căsnicie: la șase luni, în jurul primei aniversări și la 18 luni. 

Unele constatări sunt vești bune pentru cei căsătoriți. În general, soții au devenit mai conștienți, pe măsură ce se adaptează la noile lor roluri iar soțiile deveneau mai puțin îngrijoate, deprimate și supărate. 
  
Pe de cealaltă parte soții au devenit mai puțin extrovertiți iar atât soții cât și soțiile au devenit mai puțin agreabili. În mod interesant rezultatele nu au fost diferite în funcție de vârstă, conviețuirea înaintea căsătoriei, satisfacția maritală, statutul de părinte sau chiar și de timpul petrecut împreună înainte de a se căsători. 

"Cred că aceste constatări indică faptul că o căsnicie este un moment entuziast pentru cupluri dar este și o perioadă care ar putea implica unele adaptări la noile aranjamente de viață, un nivel crescut de interdependentă și în unele cazuri realizarea faptului că o căsătorie nu este întodeauna ideală. Schimbările pe care le-am observat sugerează că există ceva despre trecerea la căsătorie în sine, mai important decât alți factori cum ar fi îmbătranirea împreună sau conviețuirea cu partenerul. Perioada de proaspăt căsătoriți poate fi marcată chiar și mai multe schimbări decât am crezut anterior." a spus Lavner, asistent profesor de psihologie la Universitatea din Georgia. Este ceva despre legătura care se formează, care ajunge să schimbe o persoană, a spus el. 

Sursă: HuffPost
  

×
Subiecte în articol: personalitate casnicie casatorie cuplu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close