Antena 3 CNN Life Familie De ce femeile maltratate se intorc la agresorii lor

De ce femeile maltratate se intorc la agresorii lor

 De ce femeile maltratate se intorc la agresorii lor
04 Iul 2014   •   18:49

Fetitele viseaza ca vor intalni un print frumos si ca se vor casatori. Aceasta este proiectia pentru inceputul unui basm in care totul este frumos si armonios. Realitatea, insa, poate fi uneori la polul opus. Realitatea poate fi dura si urata. Poate insemna violenta domestica.

De altfel, despre acest subiect sensibil a scris psihoterapeutul Dana Dumitrache pe blogul Elei Craciun- prezentatoarea emisiunii Numai de bine si a stirilor matinale de weekend de la Antena 3.

„Una din trei femei este abuzată fizic de către partenerul de viaṭă. Şi statistica aceasta nu include miile de femei care nu ajung, din te miri ce motive, să-şi denunṭe iubitul, concubinul sau soṭul violent. Abuzul emoṭional sau/şi fizic, prelungit, în copilărie, generează comportamentul violent, în fapt, furia necontrolată, de mai târziu. La fel se întâmplă şi în ceea ce priveşte abandonul emoṭional. Modelul transgeneraṭional violent, se regăseşte, peste ani, în comportamentul adultului. Victima devine abuzator sau…tot victima.”, a scris Dana Dumitrache pe www.elacraciun.ro.

Materialul integral poate fi citit AICI

×
Subiecte în articol: ela craciun blog agresiune
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close