Antena 3 CNN Life Familie Mărturisiri şocante în cazul Anders Breivik. "Acesta striga de bucurie în timp ce trăgea asupra tinerilor reuniţi pe Insula Utoya"

Mărturisiri şocante în cazul Anders Breivik. "Acesta striga de bucurie în timp ce trăgea asupra tinerilor reuniţi pe Insula Utoya"

Mărturisiri şocante în cazul Anders Breivik. "Acesta striga de bucurie în timp ce trăgea asupra tinerilor reuniţi pe Insula Utoya"
Sursa foto: foto: antena3.ro
09 Mai 2012   •   18:30

O femeie care a supravieţuit atacului din Norvegia de anul trecut a declarat în timpul procesului că Anders Behring Breivik striga de bucurie în timp ce trăgea asupra tinerilor reuniţi pe Insula Utoya.

Vorbind cu o voce clară şi hotărâtă, Tonje Brenna a povestit la tribunalul din Oslo cum, refugiată într-un colţ al falezei, a auzit efuziunile de bucurie ale atacatorului, în timp ce în jurul ei se prăbuşeau cadavre, pe 22 iulie 2011.
   
"Sunt absolut sigură că am auzit strigăte de bucurie", a declarat femeia, în vârstă de 24 de ani, prima dintre supravieţuitori care depune mărturie în proces. "Dacă ar trebui să spun pe litere (ceea ce am auzit), ar fi U-H-U-U. (Este vorba, în mod) clar, de strigăte de bucurie", a declarat ea.
   
Potrivit Mediafax, Breivik, care de când a început procesul şi-a exprimat foarte puţin emoţiile,  a dezaprobat cu un semn din cap depoziţia secretarei generale a Mişcării Tineretului Laburist (AUF).

Acuzatul a negat că ar fi râs sau zâmbit în timpul atacului, în contextul în care problema sănătăţii sale mentale se află în centrul procesului împotriva sa
   
"De ce aş fi râs, când mă aflam acolo? Nu este adevărat. Este oribil. Nu aş fi zâmbit", a declarat el în faţa Curţii.
 
Extremistul de dreapta, în vârstă de 34 de ani, recunoaşte că a deschis focul asupra membrilor AUF reuniţi la o tabără de vară pe Insula Utoya, imediat după ce a detonat o bombă lângă sediul Guvernului, la Oslo, însă refuză categoric să pledeze vinovat.
   
Aceste două atacuri, pe care afirmă că le-a comis pentru a apăra Norvegia de islam şi multiculturalism, s-au soldat în total cu 77 de morţi.
   
În cazul în care va fi declarat iresponsabil din punct de vedere penal, Breivik riscă să fie internat pe viaţă într-o instituţie psihiatrică. Dacă va fi declarat reponsabil, el riscă 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care ar putea fi prelungită ulterior atât timp cât va fi considerat periculos.
   
Judecătorii de la tribunalul din Oslo vor trebui să se pronunţe asupra acestei probleme într-un verdict aşteptat în iulie.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik supravietuitori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close