Antena 3 CNN Life Familie Patru pași pentru a-ți controla gelozia

Patru pași pentru a-ți controla gelozia

Patru pași pentru a-ți controla gelozia
14 Apr 2018   •   11:05

Gelozia este o emoție care ne afectează pe toți, și poate fi foarte greu de controlat. De cele mai multe ori, ne dăm seamă că gelozia nu își are rostul, însă acest sentiment pare a fi incontrolabil, chiar dacă nu avem un motiv concret. Chiar dacă există multe sfaturi pe Internet în legătură cu gelozia, iată ce ne sfătuiește Effy Blue, o expertă în relații care se specializează în parteneriate neconvenționale: 

Stai la distanță: specialista compară gelozia cu o alarmă de securitate a unei case care sună și trebuie oprită: atâta vreme cât alarma încă merge, nu îți poți da seama ce este în neregulă. Cel mai bine este să iei o pauză, să te gândești la ce ți se întâmplă și de ce te simți gelos.  

Analizează-ți istoria: încearcaăsă te uiți în trecutul tău și să îți dai seama de ce te simți gelos. De cele mai multe ori, acest sentiment are o sursă bine ascunsă în trecut și nu înseamnă neapărat că ești nesigur pe tine, sau înșelat. Odată ce găsești sursa, te poți mișcă mai departe și poți privi spre viitor, și nu în urmă.  

Identifică-ți capcanele minții: de cele mai multe ori, atunci când suntem într-o relație, credem că știm ce urmează să spună partenerul, și creem scenarii care de fapt nu există. Este bine să ascultăm înainte să tragem concluzii pripite și să nu interpretăm greșit acțiuniile partenerului.  

Forțează-te să devii confortabil cu necunoscutul: Încearcă să nu umpli golurile cu posibile scenarii și obișnuiește-te cu faptul că nu poți prezice viitorul. Poate tu vei fi cel ce se va plictisi de relație sau cel care va găsi o persoană nouă, și nu partenerul tău. Până la urmă, viața este plină de necunoscut și nu putem avea control asupra a tot ceea ce se întâmplă.  

Sursă: CNN 

×
Subiecte în articol: gelozie relatii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close