Antena 3 CNN Life Idei de cadouri de Dragobete pentru femei. Alegeri cu care nu ai cum să dai greș

Idei de cadouri de Dragobete pentru femei. Alegeri cu care nu ai cum să dai greș

Românii celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii, pe 24 februarie. Iată câteva idei de cadouri pentru femei, cu care nu vei da niciodată greș.

Idei de cadouri de Dragobete pentru femei. Alegeri cu care nu ai cum să dai greș
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   20:00

În fiecare an, pe 24 februarie, românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele, o sărbătoare cu rădăcini adânci în cultura noastră.

În tradiția populară, Dragobete este considerat a fi un zeu al dragostei și al primăverii, asociat cu iubirea, bucuria și natura.

Sărbătoarea este marcată de anumite obiceiuri și tradiții, acestea fiind diferite în funcție de fiecare zonă a țării.

Un obicei arată că tinerii trebuie să meargă să culeagă flori de primăvară și să le ofere persoanei iubite drept simbol al dragostei lor.

O altă tradiție spune că fetele trebuie să meargă, în ziua de Dragobete, la izvor, unde își vor afla alesul.

În această zi, indiferent dacă respectă sau nu tradiția, îndrăgostiții își fac mici cadouri, prin care își exprimă sentimentele față de o persoană dragă.

Idei de cadouri pentru ea de Dragobete

Tradiția populară spune că această sărbătoare anunță venirea primăverii. În această zi, îndrăgostiții petrec timpul împreună și își arată iubirea prin gesturi romantice, care întăresc legătura pe care aceștia o au.

Cadourile oferite femeilor în această zi trebuie să simbolizeze iubirea, bucuria și primăvara.

Buchet de flori. Nimic nu exprimă mai bine dragostea și primăvara decât un buchet de flori parfumate și colorate. Cu toate acestea, potrivit unei superstiții, există câteva flori care nu ar trebui să fie oferite în această zi, pentru că aduc ghinion în relație. Printre acestea se numără, de exemplu, crinii.

Bijuterii. Bijuteriile de calitate vor fi întotdeauna apreciate de femei. O bijuterie delicată, cu un mesaj romantic, va fi un cadou minunat pentru Dragobete 2024. Poți opta pentru o bijuterie personalizată, cu o inscripție care să aibă un înțeles special pentru voi.

Cărți de dragoste și ciocolată. O carte de dragoste va fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru această zi, mai ales pentru o pasionată de citit. De asemenea, o cutie cu bomboane de ciocolată, decorate frumos, vor completa perfect cadoul.

Experiențe romantice. Amintirile romantice vor fi, în final, cele care vor atinge cu adevărat sufletul persoanei iubite, pentru că le poate păstra întreaga viață. O cină romantică într-un cadru inedit, o plimbare în natură sau o escapadă de câteva zile într-un loc special sunt doar câteva exemple de experiențe romantice care pot fi planificate pentru această zi.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close