Antena 3 CNN Life Mare atenție la aceste băuturi! Pot afecta ficatul și inima

Mare atenție la aceste băuturi! Pot afecta ficatul și inima

Românii se expun la foarte multe boli din cauza faptului că înlocuiec apa cu divere băuturi și sucuri. Apa are un rol extrem de important în organism, aceasta ajută la transportul elementelor nutritive, eliminarea toxinelor și reglarea temperaturii corpului.

Mare atenție la aceste băuturi! Pot afecta ficatul și inima
de Maria Sabu    |    01 Iul 2020   •   19:50

Sucurile dulci, băuturile carbogazoase și alte lichide vândute în comerț nu aduc niciun beneficiu organismului, multe dintre ele fiind extrem de nocive pentru sănătate, în special pentru ficat.

Băuturile alcoolice dulci, pericol pentru sănătate

Consumate în cantități mari, crema de whisky, lichiorul de cafea, cocktailurile alcoolice cum ar fi fresh-urile amestecate cu votcă pot duce la apariția cirozei. Combinația de alcool cu zahar este foarte periculoasa și provoacă leziuni hepatice, pancreatita (inflamația pancreasului), precum și creșterea nivelului trigliceridelor, o forma de grăsime din sânge.

În plus, astfel de băuturi sunt dăunătoare pancreasului și afectează nervii periferici, ducând la neuropatia alcoolica – o afecțiune neurologică, manifestată prin tulburări de percepție și de mișcare, instabilitate autonomica (hipertermie, tahicardie și hipertensiune) și afectarea mersului.


Băuturile cu acid pot ataca inima

Sucurile pline de dioxid de carbon afectează digestia, îngrașă, ataca smaltul dinților și sunt periculoase pentru inima, fiind total contraindicate persoanelor cardiace.

Ele pot seca organismul de calciu, din cauza conținutului ridicat în cofeina și zahar.

În plus, cauzează tulburări de somn, ceea ce conduce la o capacitate de concentrare scăzută. Cofeina din băuturile acidulate afectează organele interne, în special ficatul.

Conform studiilor, un roman bea în medie 58 de litri de sucuri carbogazoase anual, expunandu-se unui risc crescut de a dezvolta afecțiuni digestive în timp.

Sucurile acidulate măresc aciditatea gastrica și cauzează balonări, exercitând presiune la nivelul toracelui și asupra arterelor.

×
Subiecte în articol: bauturi alcoolice acid inima ficat
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close