Antena 3 CNN Life Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf, un preparat dietetic. Nu o transformaţi într-o bombă calorică. Ponturi de la nutriţionist

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf, un preparat dietetic. Nu o transformaţi într-o bombă calorică. Ponturi de la nutriţionist

Salata de boeuf poate fi un preparat sănătos, cu o singură menţiune: să ştim să adaptăm maioneza, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Dr. Mihaela Bilic: Salata de boeuf, un preparat dietetic. Nu o transformaţi într-o bombă calorică. Ponturi de la nutriţionist
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    29 Dec 2020   •   10:20

Prin definiţie, acest tip de mâncare, "salată", este unul sănătos şi gustos, însă problema vine de la maioneză. O lingură de ulei înseamnă 80 de kilocalorii sau o felie de pâine, atrage atenţia specialistul.

De aceea, un sfat este acela de a folosi maioneza cât să lege ingredientele, nu să şi ornăm salata cu maioneză.

Dr. Bilic: O lingură de ulei înseamnă 100 cal, adică echivalentul unei felii de pâine

"Nu conteaza daca e cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are!

Despre salata de boeuf e vorba, daca nu ati ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. 

Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine.

Mihaela Bilic: Salata de boeuf, un aliment complet, cu o menţiune

Salata de boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. 

Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata de boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: salată boeuf maioneză mihaela bilic
Parteneri
El este George, șoferul dubiței zdrobite între două TIR-uri, pe A1
x close