Antena 3 Life Mihaela Bilic insistă: aceste fructe chiar ne îngrașă! Ar trebui să le consumați ponderat

Mihaela Bilic insistă: aceste fructe chiar ne îngrașă! Ar trebui să le consumați ponderat

de Silvia Țigănilă    |    31 Iul 2020   •   18:57
Mihaela Bilic insistă: aceste fructe chiar ne îngrașă! Ar trebui să le consumați ponderat
Sursa foto: Mihaela Bilic/Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet și boli de nutriție, avertizează că nu suntem proiectați să mâncăm în fiecare zi fructe. ”Ele nu sunt necesare organismului nostru”, a mai spus Mihaela Bilic.

”Nu suntem proiectaţi să mâncăm în fiecare zi fructe. Nu duce ficatul. Dacă dăm timpul înapoi, acum 10 mii de ani, noi mâncam proteine, rădăcini şi ceva fructe pădureţe. Noi nu mâncam nici produse cu amidon acum 10000 de ani. De aceea avem o capacitate limitată de a digera cereale. Toată lumea zice să mâncăm fibre, fibre, fibre! Greşit!!! Rolul fibrelor este mecanic, exclusiv mecanic. Când îi dăm unui copil care are tubul digestiv incomplet maturizat fibre, atunci agresiunea asupra lui este mare. Noi trebuie să mâncăm fibre dacă suntem sedentari, dacă avem constipaţie şi trebuie să ne mai punem colonul în mişcare, dar altfel de ce am mânca? De ce i-am da unui copil? Confundăm lucrurile! Fibrele nu trebuie date copiilor!”, avertizează Mihaela Bilic.

Fructele sunt un desert! ”Ele nu sunt necesare organismului nostru”

”Fructoza îngraşă! Ce mai înţelegem de aici? Că fructele sunt un desert. Ele nu sunt necesare organismului nostru. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume! Mai aud această enormitate: ţin cură de detox cu suc de fructe! Dacă mănânci un măr, iei fructoza dintr-un măr. Dacă bei un pahar de suc de mere, iei fructoza din 4 mere! Fructoza se duce la ficat, el o transformă în grăsime, o depune pe abdomen, chiar dacă pe cîntar, în prima perioadă nu se simt greutatea în plus. Dar apare încă un pliu pe burtă”, a mai spus Mihaela Bilic într-un interviu pentru life.ro.

DIETA. Medicul Mihaela Bilic, despre cel mai bun aliment pentru siluetă. Este bun și în perioada postului

Nutriționistul Mihaela Bilic susţine că nu e nevoie să ne abţinem de la alimentele preferate ca să dăm jos kilogramele.

Fructele îngraşă! Deşi nu conţin zahăr aşa cum conţin dulciurile, şi fructoza din fructe îngraşă. Pofta nu înseamnă foame, iar pofta de dulciuri nu poate fi satisfacută prin consumarea fructelor.

”Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncaţi o feliuţa de tort de ciocolată”, declară nutriţionistul Mihaela Bilic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close