Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Mişcarea, o joacă de copil

Numai de bine. Mişcarea, o joacă de copil

Numai de bine. Mişcarea, o joacă de copil
02 Iun 2014   •   18:45

Aşa cum avem grijă de corpul nostru, aşa cum ne menţinem în formă şi încercăm să ne adaptăm unui program zilnic de exerciţii, tot aşa trebuie să procedăm şi în cazul copiilor noştri.

Nu am mai vorbi de nevoia de mişcare pentru cei mici dacă lumea nu s-ar fi schimbat atât de mult în ultimii 25 de ani, odată cu apariţia internetului. Copilul lăsat în lumea lui nu are nevoie de un program sportiv. Dar cum societatea de consum îi îndreaptă tot mai mult spre gadgeturi şi fast-food, simţim nevoia să vă dezvăluim mici trucuri ca să-i readucem pe cei mici în mediul lor natural.

Copiii sunt în mod natural extrem de activi. Iar împrietenirea lor cu televizorul sau calculatorul se datorează lipsei de atenţie pe care le-o acordă părinţii.

Orice copil ar trebui să desfăşoare activităţi fizice intense cel puţin o oră în fiecare zi, sedentarismul fiind cel mai mare inamic al sănătăţii lor. Este mai grav decât pentru un adult, pentru că organismul copiilor este în dezvoltare. Pentru asta, părintele trebuie să identifice în permanenţă care sunt pasiunile celui mic. Ce îl motivează, ce calităţi are. Pentru că îndeletnicirile din primii ani din viaţă s-ar putea transpune în ceea ce vom numi mai târziu pasiuni, sau de ce nu, vocaţie.

Cel mic nu trebuie să simtă niciodată că îi impuneţi ceva. Fie că vreţi sau nu, părintele este nu numai un ghid pentru copii, ci un model. Ei sunt micile sugative care absorb tot ce văd şi trăiesc de la vârste fragede. Vreţi un copil hotărât? Fiţi hotărâţ! Vreţi un copil activ? Fiţi activi!

Astfel copilul va asimila succesul cu bucuria şi mişcarea. O să aibă toată viaţa la dispoziţie să poată fi campionul sau olimpicul pe care vi-l doriţi. Dacă lăsaţi copilul să fie copil, toate vor veni în mod natural. Ca şi bucuria lui de a se juca.

Gadgeturile sunt cea mai mare problemă a copilului modern şi poate provocarea părintelui secolului 21. Si el tot mai prins în viteza cu care se derulează fiecare zi.

Tot mai mulţi copii îşi consumă copilăria pe gadgeturi, odată cu dezvoltarea tehnologiei. Psihologii recomandă părinţilor să ia măsuri din timp şi să calculeze, aproape matematic, timpul pe care cei mici îl petrec în faţa calculatorului în detrimentul activităţilor sportive. Orice dezechilibru va afecta copilul pe termen lung şi îi va crea probleme de adaptare în viaţa reală.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close