Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum poţi scăpa de cearcăne. Sfaturi şi remedii utile

Cum poţi scăpa de cearcăne. Sfaturi şi remedii utile

Cearcănele sunt inofensive din punct de vedere medical, dar pot afecta aspectul estetic al feței și pot fi percepute ca semne de oboseală sau stres.

Cum poţi scăpa de cearcăne. Sfaturi şi remedii utile
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    04 Apr 2024   •   13:06

Există mai multe cauze posibile pentru apariția cearcănelor, cum ar fi lipsa de somn, ereditatea, îmbătrânirea, expunerea excesivă la soare, deshidratarea, alergiile sau problemele de sănătate.

Deși există diverse tratamente locale care pot ajuta la reducerea lor, doar unele persoane au indicație să le facă.

"Cearcănele pot apărea din mult mai multe motive: pot fi congenitale, pot fi cauzate de nopți nedormite, deshidratare, sunt foarte multe persoane care nu consumă suficiente lichide și asta va duce și la apariția cearcănelor, pentru că orice țesut deshidratat are tendința să se retragă și atunci va accentua șanțul lacrimal.", a spus medicul estetician Anna Douglas.
 
Iar o cauză modernă este expunerea îndelungată la ecranele dispozitivelor electronice care poate duce la oboseala ochilor și la apariția cearcănelor.

"În momentul în care apare ca o problemă, pacientul se prezintă în cabinetul medical cu nemulțumire de ordin estetic. Cearcănul este vizibil sau șanțul este mult mai colorat sau mai sunt persoane care confundă cearcănele cu pungile de la nivelul pleoapei inferioare.", a mai spus medicul.


 
Pungile de sub ochi se referă la umflături vizibile în zona inferioară a ochilor. Acestea pot fi cauzate de acumularea de lichide sau depozite de grăsime sub piele.
 
"Sunt tipuri de cearcăne care au colorație diferită – poate fi vorba de hiperpigmentare la nivelul șanțului lacrimal sau vascularizație mult mai superficială și atunci va deveni un cearcăn vizibil.", a mai spus aceasta.
 
Cearcănele de tip vascular pot avea o nuanță mai deschisă, de la roșu la violet sau albastru. Acestea pot deveni mai evidente atunci când vasele de sânge sunt mai superficiale sau dilatate.
 
"Dacă ne confruntăm cu deshidratare, aici clar o să recomand să ne hidratăm, să adoptăm un regim de viață sănătos, să ne odihnim și să oferim corpului somnul de 8 ore. Atunci când ne confruntăm cu pigmentare la nivelul zonei pleoapei inferioare este important să înțelegem că pigmentarea a apărut în urma sau ca o consecință a faptului că ne-am expus la soare fără creme cu ecran solar. Și atunci, întâi trebuie să eliminăm petele și să introducem în rutina de zi cu zi creme cu SPF și apoi, dacă șanțul lacrimal prezintă și depresiune, putem să injectăm acid hialuronic.", a mai spus medicul.
 
Este un test atunci când tragem de pleoapa inferioară, pleoapa noastră trebuie să își revină instant la forma inițială. Dacă pielea rămâne chiar și o secundă și nu revine la forma inițială, atunci intrăm în indicație relativă. Practic, avem și n-avem indicația 100% de injectare. Dacă pielea rămâne peste 3 secunde, atunci indicația este de fapt o contraindicație de injectare cu acid hialuronic.
 
Chiar dacă injectarea cu acid hialuronic poate fi o opțiune pentru corectarea anumitor semne de îmbătrânire, este esențial să se înțeleagă că umplerea excesivă a acestei zone nu este recomandată. Cantități prea mari pot duce la complicații.
 
În acest caz, soluțiile pentru îmbunătățirea aspectului zonei pleoapelor inferioare pot varia în funcție de particularitățile anatomice ale fiecărui pacient și de rezultatele dorite. În general, soluțiile pot include atât abordări non-invazive, cât și proceduri chirurgicale.

×
Subiecte în articol: Numai de bine cearcăne
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close