x close

Actorul Dorel Vișan, mărturii emoționante: „Viața este un balans între suferință și fericire”

25 Ian 2020   •   14:34
Actorul Dorel Vișan, mărturii emoționante: „Viața este un balans între suferință și fericire” sursă foto: captură Antena 3

Maestrul Dorel Vișan a povestit în emisiunea ”De-a Viața Ascunselea” că viața reprezintă pe de o parte strategie și înțelepciune, iar pe altă parte vis și luptă. „Problema existenței se leagă de suferință și de fericire”, a mărturisit Dorel Vișan.

„Viața este un balans între suferință și fericire. Iar aceste două sentimente și experiențe sunt personale pentru fiecare. Ele au legătură foarte strângă cu gândirea. Ce gândim, aia suntem. Dacă gândim într-o zonă virtuoasă atunci funcționează fericirea, dacă gândim într-o zonă nevirtuoasă atunci funcționează nefericirea. Ne nașteem în luptă și răutate, creștem în sclavie și în suferință și ne ducem în descompunere”, mai spune marele actor Dorel Vișan.

„Jocul vieții este un joc cu reguli”, iar acesta ține de educație, însă cel care va cunoaște regulile jocului și va juca cinstit și puternic va câștiga”, mai precizează actorul.

Actorul Vișan spune că omul are în viață șase perfecțiuni, iar prima este generozitatea.

„După generozitate ar fi disciplina etică sau morală, să duci o viață morală. A treia este antrenamentul jovial. Apoi înțelepciunea care vine din cunoaștere. Iar ultima este răbdarea sau puterea de concentrare. Le avem în noi, însă trebuie să le deblocăm”, a mai spus maestrul Vișan.

Actorul Dorel Vișan, mărturii emoționante: „Viața este un balans între suferință și fericire”

Citeşte mai multe despre:

Dorel Visan De-a viața ascunselea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati