Antena 3 CNN Life Oameni Importanța cuvintelor în relații. Camelia Săpoiu, prof. dr. în Filologie: ”Pot schimba vieți”

Importanța cuvintelor în relații. Camelia Săpoiu, prof. dr. în Filologie: ”Pot schimba vieți”

Camelia Săpoiu, prof. dr. în Filologie, a fost invitata Florentinei Fântânaru la emisiunea De-a viața ascunselea, pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine puterea cuvintelor, felul în care ele ne influențează viața și relațiile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   16:40

”Cuvintele pot schimba vieți. Aș spune că este esențial profesorul în viața copiilor. Nu știu dacă trebuie să corelăm neapărat cu ideea de mentor. Cuvântul mentor deschide alte perspective ale discuției. Aș rămâne la ideea de profesor.

Este foarte important profesorul, este parte a triunghiului educației în care și familia are un rol extrem de important și atunci sigur că suntem importanți prin tot ceea ce facem sau prin tot ceea ce spunem, prin ceea ce transmitem”, a spus prof. dr. Camelia Săpoiu, în cadrul emisiunii De-a viața ascunselea cu Florentina Fântânaru.

”Copiii au acest simț al depistării imposturii, chiar și când e vorba de cuvinte de laudă goale”

”Practica complimentului în școală. Este foarte frumoasă formularea. O să mi-o însușesc și o să vă citez. Obișnuiesc să le dau următoarea temă: le cer să tragem la sorți un nume al unui copil din clasă, al unui coleg.

Obișnuiesc să le cer să compunem o scrisoare clasică, nu acasă, ci în ora de curs, în care să spună ceva bun despre colegul lui, să-i spună ce apreciază sau ce-i place. În felul acesta, fiind o temă surpriză să-i spunem, o activitate de învățare care pare spontană, în fond ea e gândită înainte de mine, pentru ei, e ceva spontan, vor fi doar cuvinte autentice.

Copiii au acest simț al depistării imposturii, chiar și când e vorba de cuvinte de laudă goale, false și atunci este foarte bine când faci un cuvânt de apreciere să fie unul autentic și la fel să primească și ei cuvinte autentice”, a mai spus Camelia Săpoiu în emisiunea De-a viața ascunselea

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close