Antena 3 CNN Life Oameni De-a Viața Ascunselea. Nesomnul poate declanșa crizele epileptice

De-a Viața Ascunselea. Nesomnul poate declanșa crizele epileptice

De-a Viața Ascunselea. Nesomnul poate declanșa crizele epileptice
Sursa foto: foto- captură Antena 3
03 Mar 2019   •   14:34

Medicul neurolog Bogdan Florea a vorbit la „De-a Viața Ascunselea” despre ce înseamnă epilepsia și ce influențează apariția unor crize epileptice. 

Ce este epilepsia

„Epilepsia este o afecțiune a creierului care permite apariția unor crize din când în când. Există aproximativ 40 de tipuri de epilepsie. Unele mai discrete clinic, la altele nu vezi nimic, altele în timpul somnului”.  

„Istoric vorbind, epilepsia vine cu un rucsac cu o stigmă socială, cu o etichetă de legătură cu problemele psihice. Sunt oameni de pe vremea inchiziției care au fost arși pe rug în fața bisericii că au avut impertinența de a prezenta o criză de epilepsie în biserică. Și cumva aceste temeri apasă nedrept pe umerii lor”. 

„Epilepsia nu înseamnă doar niște crize, vine cu un pachet mai greu, mai complex de frică, în primul rând, a acestor persoane și frica  cea mai mare nu este că se lovesc sau că se poate întâmpla ceva medical, ci să nu afle lumea. Ce va spune lumea e întrebarea care-i apasă”.  

„Mecanismele de declanșare a unei crize epileptice le avem cu toții. Într-un creier viu, cu sânge cald, ele există. Nu are nicio legătură cu pregătirea, educația sau vârsta. Nesomnul este un declanșator de crize. Sunt forme genetice, multe din formele de epilepsie sunt dobândite în urma a ceva”. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: De-a viața ascunselea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close