Antena 3 Life Oameni Povestea omului care a donat un defibrilator Primăriei Sectorului 2

Povestea omului care a donat un defibrilator Primăriei Sectorului 2

10 Dec 2019   •   14:00
Povestea omului care a donat un defibrilator Primăriei Sectorului 2
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Drama unei familii schimbă vieţi în bine. Un tată care şi-a pierdut copilul din cauză că spitalul la care a apelat nu avea un defibrilator, a decis să faca tot posibilul ca astfel de tragedii să nu se mai intample. A donat un defibrilator echipat complet unui spital din Sectorul 2 al Capitalei şi este abia începutul. Proiectul este susţinut şi de viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Defibrilatorul, identic cu cele folosite de echipajele de urgenţă, a fost donat Primăriei de către asociaţia Părinţi Salvatori.

Cu ajutorul donaţiilor, fondatorul ei a decis să doteze mai multe instituţii din ţară cu astfel de aparate, după ce, în urmă cu patru ani, copilul lui a murit, într-un spital public din ţară, din cauza lipsei unui aparat performant care să-i deblocheze căile respiratorii.

 ''Am cumpărat, pentru spitalul judeţean din Baia Mare, la acea dată echipamentul care a lipsit atunci când copilaţul meu a avut nevoie, un videobronhoscop în valoare de 50 de mii de euro. De atunci, am demarat un program de cursuri de prim ajutor, de resuscitare în caz de stop cardio respirator'', a spus Vasile Vlaşin, fondatorul Asociaţiei Părinţi Salvatori.

Citiţi şi: Eroul Zilei: Vasile Vlaşin, despre aparatul medical care salvează vieţile copiilor

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close