Antena 3 CNN Life Părintele Necula: "Dacă nici în Săptămâna Patimilor nu simți nimic, atunci…"

Părintele Necula: "Dacă nici în Săptămâna Patimilor nu simți nimic, atunci…"

Dacă nici în Săptămâna Patimilor nu simțim nimic, atunci nu ne va „ajuta” nici măcar o internare cu COVID să ne trezim din amorțeala spirituală, a transmis cunoscutul preot Constantin Necula, într-o emisiune.

Părintele Necula: "Dacă nici în Săptămâna Patimilor nu simți nimic, atunci…"
de Gabriel Dano    |    26 Apr 2021   •   20:59

„Dumnezeu ne echilibrează vocațiile și pasiunile. Este greu să înveți că ești cu Dumnezeu tot timpul, dar nădăjduim că ne învață.

Învățăm din acuzele false mai multe despre noi din acuzele adevărate. Prietenii mei cei mai buni sunt criticii care au dreptate. Eu cred că anul acesta a fost un an al cumințirii. Noi avem urechi de văzut și ochi de auzit.

Vine din analfabetismul nostru sufletesc. La Stalingrad, cea mai grea problemă a fost că 80% dintre soldații români erau analfabeți. E o parte inferioară pe care o tratăm mereu cu superioritate. Biserica trăiește din plin această echilibrare de norme duhovnicești. Dacă nici în Săptămâna Patimilor nu simți nimic, atunci ai nevoie de mai mult decât o internare COVID. Nicio pandemie nu ne vindecă de prostie.

În seara asta prăznuim smochinul cel roditor, care a dat micul dejun înainte de moarte. Ne arată că atunci când Dumnezeu cere creației să se supună lui, creația trebuie să o facă.”, a declarat preotul Constantin Necula la Gândul LIVE.

×
Subiecte în articol: Părintele Necula
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close