Antena 3 CNN Life Produs în România: Inovaţie pentru sănătate

Produs în România: Inovaţie pentru sănătate

Produs în România: Inovaţie pentru sănătate
Sursa foto: Foto: VideoNews
03 Feb 2015   •   14:41
România urcă rapid în clasamentul tehnologiei de ultimă generaţie folosită în stomatologie, în urma investiţiilor din ultimii ani. Ba mai mult, avem şanse să ajungem pe prima poziţie, apreciază medicul Ionuţ Leahu, un pionier în domeniu când vine vorba de cele mai noi şi mai performante aparaturi şi tehnici de lucru.
 
În urmă cu un an, medicul a introdus pentru prima dată în România tehnologia factorilor de creştere, o metodă care reduce durerea şi accelerează vindecarea de până la 7 ori. 
 
Mai nou, tehnologia este folosită, tot în premieră de Ionuţ, pentru reîntinerirea tenului. O procedură noninvazivă şi foarte eficientă.
 
E nevoie de minimum 3 şedinte într-o primă fază, care se fac în decurs de 3 luni, apoi câte o şedinţă pe an, pentru întreţinere. În clinicile lui, doctorul Leahu a adus şi un aparat cu care se poate depista cancerul oral. Este de altfel şi singura metodă prin care boala poate fi depistată într-o fază incipientă. Evaluarea costă 60 de lei şi durează mai puţin de 5 minute.
 
De asemenea, radiografia digitală este un alt pas important pe care l-a făcut tehnologia în stomatologie. Toată procedura durează doar 9 secunde, iar nivelul radiaţiilor este de 4 ori mai mic decât în cazul unui aparat obişnuit cu film. 
 
Datorită acestor tehnologii de ultimă oră, dar şi a tarifelor accesibile, serviciile stomatologice din România sunt din ce în ce mai căutate de pacienţi străini.
 
Anual, turismul medical aduce venituri în valoare de 250 milioane de dolari, iar în 2015 numărul străinilor care vin să se trateze în România s-ar putea dubla. De asemenea, exploatarea acestui sector ar da posibilitatea medicilor români să se întoarcă în ţară.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close